Witam serdecznie.
Chlopaki potrzebuje diagnozy szybkiej, bo nie wiem czy mam zamawiac lawete czy moge powolutku dojechac do celu.
Autko mam 100 km od mechanika.
Wiec jechalem na trasie zbieram sie do wyprzedzenia 2 autek wciskam pedal gazu az do kick down'a i w pewnym momencie spadek mocy dym z pod maski i za autem,
puscilem gaz a tu SZOK auto dalej na maxa cisnie do przodu.
Musialem troche wyhhamowac do okolo 50 km/h wrzucilem N. i wylaczylem silnik( nie piszcie ,ze glupie ale tak musialem zrobic, zeby sie nie zabic)
Staje patrze pod auto jakis plyn niby czysty olej( byl wymeinaieny 3 godz wczesniej)ale za malo gesty.
okazalo sie ,ze wydmuchalo caly plyn chlodniczy.
Audica odpalila bez problemu ale nie chce zalapac tego 2 sprzegla co wlaca sie przy 42km/h,a czasami na chwile takjaby w ogole nie dziala.
Czy to poszedl olej w skrzyni i moja skrzynka jest kaput?
Dzieki z gory za pomoc:
[ A6 C5] Tiptronic, dym , uciekl plyn chlod.
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Bez oleju w skrzyni samochód by nie ruszył.michul pisze:Czy to poszedl olej w skrzyni i moja skrzynka jest kaput?
michul, tak opisałeś swój problem, że trudno Ci pomóc. Jeżeli masz wyciek płynu lub oleju to sam musisz posprawdzać, który to i szukać przyczyny.
To tak jakbym Ci napisał, że wracając z zakupów czułem że siatka staje się lżejsza, stwierdzam że w siatce jest dziura i zadaję komuś pytanie co mi wypadło z tej siatki...