[ TIP+Q] Stuk przy włączeniu na D i R i czasami przy zmian
-
- Forum Audi A6 / A7
[ TIP+Q] Stuk przy włączeniu na D i R i czasami przy zmian
Witam prolem jest taki ze w moim Audi a6 c5 2.8 quattro automat tip tronik wyczuwalny jest udeżenie i długo załapuje przy włonczeniu na D lub R czasami przy szybkim ruszeniu stuka przy zmianie biegu stuki tak jakby dochodza z tyłu auta
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mi się wydaje że masz pęknięty kosz w skrzyni. Miałem identyczne objawy że po zapięciu biegu D lub R trzeba było chwilę czekać aż zaskoczy i lepiej było w tym momencie nie dodawać gazu bo było takie jeb...cie że skrzynia mało nie wyskoczyła.
Jeśli się nie mylę to minimalny orientacyjny koszt to ok 1400 PLN za kosz, ok 9 litrów oleju na suchą skrzynię bo masz chyba 5HP19, filtr, zapewne kpl uszczelek i co "wyjdzie w praniu".
Ale podjedź do kogoś kumatego w skrzyniach niech to zobaczy, bo "a nóż widelec" to jakaś błahostka.
Pzdr
Jeśli się nie mylę to minimalny orientacyjny koszt to ok 1400 PLN za kosz, ok 9 litrów oleju na suchą skrzynię bo masz chyba 5HP19, filtr, zapewne kpl uszczelek i co "wyjdzie w praniu".
Ale podjedź do kogoś kumatego w skrzyniach niech to zobaczy, bo "a nóż widelec" to jakaś błahostka.
Pzdr
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem