Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[C5 2.5TDI]Stan serwisowy tiptronic wszystkie kontrolki palą

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sem_andrzej
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5 2.5TDI]Stan serwisowy tiptronic wszystkie kontrolki palą

Post autor: sem_andrzej » 19 sty 2009, 18:55

Witam. Czy mógl by ktoś mi poradzić dobrego fachowca od skrzyni tiptironik na terenie Szczecina.Od jakiegos czasu podczas jazdy skrzynia przelancza mi sie w stan serwisowy zapalają sie wszystkie biegi na raz i wtedy nawet nie moge podjechac pod krawężnik tak sie slizga po czym jak zgasze zaplon odrazu odpalam i wszystko znowu jest OK.Prócz tego na 2 biegu jak dojdzie do 2tys obrotów przelancza sie niby na 3 bieg obroty spadaja do ok. 1,6tys. przelaczam wtedy na tip i tu niespodzianka dalej jest 2 bieg dalej sie napędza do ponad 2tys. obrotów i dopiero przelancza na 3 bieg. do tego sie nieraz ślizga jak mocniej na pedal nacisne a nieraz jest wszystko OK.Prosze o rade gdzie sie zglosić z tym problemem na terenie Szczecina do dobrego fachowca a może ktoś miał podobny problem? <smuty>
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 22:25 przez sem_andrzej, łącznie zmieniany 2 razy.

szef2416
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

witam

Post autor: szef2416 » 19 sty 2009, 20:41

poszukaj tu
http://www.prnd.pl/porady/warsztaty.htm
z tego co wiem to padaja przy 200tys i trzeba ok 3000 liczyc

marcinpoznan74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [C5 2.5TDI]Stan serwisowy tiptronic wszystkie kontrolki

Post autor: marcinpoznan74 » 19 sty 2009, 23:07

sem_andrzej pisze:Witam. Czy mógl by ktoś mi poradzić dobrego fachowca od skrzyni tiptironik na terenie Szczecina.Od jakiegos czasu podczas jazdy skrzynia przelancza mi sie w stan serwisowy zapalają sie wszystkie biegi na raz i wtedy nawet nie moge podjechac pod krawężnik tak sie slizga po czym jak zgasze zaplon odrazu odpalam i wszystko znowu jest OK.Prócz tego na 2 biegu jak dojdzie do 2tys obrotów przelancza sie niby na 3 bieg obroty spadaja do ok. 1,6tys. przelaczam wtedy na tip i tu niespodzianka dalej jest 2 bieg dalej sie napędza do ponad 2tys. obrotów i dopiero przelancza na 3 bieg. do tego sie nieraz ślizga jak mocniej na pedal nacisne a nieraz jest wszystko OK.Prosze o rade gdzie sie zglosić z tym problemem na terenie Szczecina do dobrego fachowca a może ktoś miał podobny problem? <smuty>
Nie szczedź na paliwo, znajdź Teo Motors Teodor Myszkowski. Pełen prov jeżeli chodzi o skrzynie i z tego co mi wiadomo najbliżej Ciebie.

Simon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Simon » 26 mar 2009, 09:10

Witam,
czy mógłbyś napisać co było przyczyną awarii w Twoim przypadku? ja mam podobny problem.
Dzięki.

Lukas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas » 26 mar 2009, 09:22

To nie koniecznie musi być problem skrzyni. Może być problem np z pompą która jest uwalona i wysyła błędy do skrzyni i ta w celu ochrony przechodzi w stan awaryjny. VAG prawdę ci powie. bez tego to niczego się nie dowiesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja