Skrzynia Multitronic Problem
-
- Forum Audi A6 / A7
Skrzynia Multitronic Problem
Witam prosze o pomoc mam taki problem z moją skrzynią ze gdy po nocy gdy jest zimna skrzynia auto jedzie ale nie chce zmieniać biegów na wyższe dopiero po lekkim rozgrzaniu skrzyni zaczyna przerzucać biegi jakieś pomysły?
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak właśnie jestem po naprawie skrzyni wymieniony olej i pare innych rzeczy w tym sprzęgło autko skrzynia pracuje całkiem innaczej lecz zauwarzyłem ze wyskoczył mi jeden błąd po naprawie 18149 Pressure Adaptation P1741-000-Limit Reached - Intermittent odrazu zadzwoniłem bo warsztatu i powiedzieli ze to normalne adaptacja w multi trwa dosyć długo ze mam przejechac do 500 km i przyjechać na kontrole
Witam.Jestem nowy i nie bardzo ogarniam zasady forum więc przepraszam z góry za błędy w postępowaniu.Posiadam 30 ASN (AVK) z multitronikiem. Wczoraj wracając z Bielska coś zaczęło dudnić w momencie dodawania gazu.Dudnienie nasilało się wraz z przyspieszeniem i przenosiło drgania budę.Co to może być?W momencie puszczenia gazu (skrzynia przestaje ciągnąć)dudnienie znika. 

Czasem lepiej wyglądać jak debil i siedzieć cicho, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości szuwar