Zeby nikt nie pytał po co to robię odrazu napiszę pare zdaĂą.
Auta nie robię na wyscigi. Raczej na długie trasy... Obliczając przełożenia swojej skrzyni oraz skrzyni DQS wyszlo mi iż pierwsze 5 biegów w obu skrzyniach są niemal że identyczne. Bieg 6 w DQS jest poprostu "czystym" dodatkowym przełożeniem. Robię do 40 tys km rocznie i poważnie zastanawiam się nad wymianą skrzyĂą.
ale mam kolejną prośbe
Czy mógłby mi ktoś pomóc z rozkodowaniem oznaczenia skrzyni ? Sprzedający podał mi takie nr :
> 8150070803 ; DIE 301211C ; 01E 301 103 K-L
Ale ten srodkowy nr raczej źle odczytał i chyba jest: 01E 301211C
zapytałem o oznaczenie literowe i nawet podałem informacje gdzie powinno być:
a otrzymałem odpowiedz:na korpusie
skrzyni - w najwyzszym punkcie tuż obok silnika powinien być
wygrawerowany symbol trzy literowy.
Rzecz dotyczy skrzyni biegów od Audi a6 (6 biegowa). I tu mam pytanie.... bo nigdy nie widziałem jak ten symbol powinien wyglądać..... ale czy symbol mógł "zniknąć" po kilku latach ? czy to jest (ten symbol) odlew na korpusie czy tylko nabijane punktowo/laserowo ? tak jak np oznaczenia silników ? jakby ktos miał zdjecie jakiegokolwiek oznaczenia to prosiłbym o wstawienie... chciałbym zorientowac sie czy szukac kropek czy czegoś innego...Witam nie mogę znaleśc tego numeru albo go niema albo na wskutek
utleniania aluminium jest nie widoczny
Nie mniej jednak proszę o pomoc w rozszyfrowaniu skrzyni.
oraz prosba do kogoś z ETKA... czy mógłby mi ktos powiedzieć czy wybieraki skrzyni 6-cio biegowej w audi A6 C5 i w passacie B5 FL widnieją pod tym samym nr ?
dzięki i pozdrawiam