[ MULTI] Przekładka skrzyni biegów automat-manual
[ MULTI] Przekładka skrzyni biegów automat-manual
Zna ktoś dobrą firmę, która zajmuje się przekładką skrzyni biegów z automatu na manual? Najlepiej okolice Kalisza. Samochód to A6 C5 2.5TDI, skrzyni multitronic. Jaki może być orientacyjny koszt takiego zabiegu? Na automat już szkoda nerwów.
- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
olik1989, tutaj kolega cober jest zadowolony usluga-przekladka-skrzyni-automatycznej ... t47584.htm zadzwon popytaj 

Hmm no nie wiem,lepiej raz a porzadnie naprawic skrzynie. Ile Cie to wyniesie? ok 4 tys zl.olik1989 pisze:Na automat już szkoda nerwów.
Przekladka - 3.5 tys i skrzynia w rozliczeniu. I masz manual,brak wygody,wajchowanie. Dorzuc koszty sprzegla ktore zaraz tez moze poleciec,skrzyni nie dostaniesz takze nowej tylko uzywke.
Dobrze zrobione multi z modyfikacja sprzegla wyniesie Cie ok 4 tys zl i bedziesz mial spokoj na 200 tys km spokojnie jesli wezmie sie za to fachowiec.
Wiec ja nie widze zadnego sensu tego rozwiazania.
Przykra sprawa,niestety jest tylko kilka osob w Polsce ktore umieja zajac sie multitronic'iem.
Wiem ze wpakowal ojciec kase,tylko jaka ma pewnosc ze gosc zrobi przekladke na manual tak ze wszystko bedzie ok?
Nie wiem co w skrzyni ktora teraz masz szwankuje,wysle Ci na skrzynke prywatna namiary na goscia z ktorym bedziesz mogl pogadac co dalej i jakie koszty beda doprowadzenia skrzyni do uzywalnosci - wiem,ze jest to specjalista tylko od tych skrzyn,jest dobry,nie wcisnie ci lipy a robote zrobi tak ze bedziesz zadowolony. Moim zdaniem koszt nie bedzie wyzszy niz przekladka i no w koncu bedziesz mogl ( ojciec ) cieszyc sie jazda automatem.
Wiem ze wpakowal ojciec kase,tylko jaka ma pewnosc ze gosc zrobi przekladke na manual tak ze wszystko bedzie ok?
Nie wiem co w skrzyni ktora teraz masz szwankuje,wysle Ci na skrzynke prywatna namiary na goscia z ktorym bedziesz mogl pogadac co dalej i jakie koszty beda doprowadzenia skrzyni do uzywalnosci - wiem,ze jest to specjalista tylko od tych skrzyn,jest dobry,nie wcisnie ci lipy a robote zrobi tak ze bedziesz zadowolony. Moim zdaniem koszt nie bedzie wyzszy niz przekladka i no w koncu bedziesz mogl ( ojciec ) cieszyc sie jazda automatem.