Witam serdecznie.
Parę dni temu na ciepłym silniku skrzynia nie wbiła biegu, obroty skoczyły do góry, puściłem gaz, dodałem ponownie i zaskoczyło. Parę sekund póÂźniej ta sama operacja, z tym że biegu już nie wbił. Prędkościomierz pokazał 0 km/h ( jechałem koło 70 ), obroty były w normie ~ 800 obr/min. Dotoczyłem się na pobliski parking, zgasiłem silnik. Przy ponownym odpaleniu na desce wyskoczył ogromny czerwony znak z hamulca ręcznego, skrzynia wogóle nie reagowała, P R N D, nic nie zaskoczyło. dzisiaj wieczorem załatwiłem holowanie do mechanika. Z ciekawości odpaliłem go. CUD ! Skrzynia działa, mimo wszystko odwiozłem auto do mechanika, jutro coś może zaczną robić. Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z takimi objawami? Co to może być ? Zaznaczam że problem istnieje tylko na ciepłym silniku.
[ MULTI] Problem z zmianą biegów-ciepły silnik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zanim się wypowiesz, to się dokładnie dowiedz - automat jak najbardziej wolno holować - uwzględniając restrykcję kilometrów, którą przewidział producent. Nie ma innego poprawnego stwierdzenia na tan tematKrzysztof1972 pisze:Holowales to auto czy pojechalo o wlasnych silach? - automatu sie nie holuje!!!

Podane w celu zapobieżenia wyciągania mylnych wniosków - nie należy rozwijać tego wątku w tym temacie

Â
-
- Forum Audi A6 / A7