Witam od jakiegoś czasu szarpie mi automatyczna skrzynia biegów mam silnik 2,5l TDI 163KM problem polega na tym ze gdy ruszam jest wszystko ok ale jak dochodzę do prędkości od 30km/h - do 50 km/h szarpie autem dzieje się podobnie przy prędkości miedzy 70km/h a 80km/h czasem od 50km/h do 70 km/h w czym możne tkwić problem bardzo proszę o poradę auto ma przebieg 200tys km
ps.
myślę ze jest to skrzynia Multitronic oceniłem to po przeczytaniu kilku postów tzn przy wciśnięciu pedału gazu obrotomierz zmierza do 4000 tys obr/min i przy zmianie biegu nie opada wskazówka z obrotami a przy gałce jest tylko P D N R i obok +|- po przełączeniu jest 6 biegów
[a6 c5 ] Problem szarpie przy predkosci 30-50 i 70-80
[a6 c5 ] Problem szarpie przy predkosci 30-50 i 70-80
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 18:33 przez grzeso2, łącznie zmieniany 1 raz.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Sam raczej oleju nie sprawdzi bo w multi nie ma żadnego bagnetu.Voytec pisze:grzeso2, tu nikt nie jest znachorem i takiej wyceny ci nie zrobi![]()
Pozatym jak juz się sypie automat to remont generalny z tego co słyszałem ok 4000tys.
Najpierw podjedz do kogos od skrzyń i zrob diagnoze z Vagiemi sprawdz olej.
Tu taki link dla kolegi z problemem
http://www.prnd.pl/porady/multitronic.htm
Temat multi był poruszany wiele razy i są tam też opinie o zakładach specjalizujących się w tych skrzyniach więc szukajka i trochę poczytać a na pewno się coś znajdzie.
A no i zmień model skrzyni w profilu.