Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] Porada z kupnem komputera do Multitronika

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
damianz11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] Porada z kupnem komputera do Multitronika

Post autor: damianz11 » 30 sty 2012, 00:17

Witam,
Mam uszkodzony komputer w Multitroniku. Przebieg auta to 160000km. Błedy jakie wyskoczyly to 17134 i 18149. Według speców od multitronikow jest to ECU. Właśnie jestem trakcie demotazu ecu i tak się zastanawm czy regenerowac moj stary czy jednak lepiej i bezpieczniej kupic nowy w ASO. Gwarancja na regenerowany to dozywocie a na nowy to rok. Lecz z mojego doswiatczenia widze że regenerowane rzeczy nie dzialają za długo. I to wszystko to jest pseudo oszczednosc, bo od nowa kłać się pod auto, wyciagaj to, zmieniaj olej i odsyłaj i on mi powie że zle to zamontowalem i suma sumarum wyjdzie mnie to 2x tyle co orginał. Dlatego mam pytanie do osob, ktore to robily u siebie i jak na tym wyszły ?? Generalnie czy to bedzie wql działać ?

Dzieki ;-)

IMOTHEP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IMOTHEP » 02 lut 2012, 10:43

No generalnie kolego to chyba od kosztów nowego i regenerowanego chyba zależy,tak!? :] Ile chcą za nowy?Na nim pewnie pośmigasz z 10 lat.Ale jeśli cena jest zaporowa np.5000 PLN to chyba nie ma co dumać tylko reperować.Ja swoje ECU naprawiałem i chodzi już 2lata a też tania naprawa nie była.Podobno jak je naprawiają to "poprawiają po fabryce"czyli że niby jakieś tam lepsze zabezpieczenia robią.I stąd może dożywotnia gwarancja.Ja tam do tego podchodzę z dystansem.Napisz ile chcą w ASO ze wszystkim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja