Witam
Wczoraj byłem u mechanika ponieważ sam zauważyłem na kanale że mam zapoconą miske olejową skrzyni biegów. Mechanior wsiadł do auta i zaczął wachlować drążkiem skrzynki w kabinie i za bardzo szarpie mi autem przy zmianie z P na R i z R na drive, spojżał na miskę i powiedział ze poci się skrzynia i to dlatego najprawdopodobniej tak podszarpuje przy zmianie drążkiem z P na R i z R na D, wiec zalecił mi wymianę oleju. czytałem troche na ten temat tu na forum i powiem szczerze że sie obawiam czy coś po wymianie sie nie zacznie chrzanić.
Podpowiedzcie mi jesli mogę prosić, co zrobić z tym fantem zgadzać się czy nie?
Aha zalecił mi wymiane ponieważ stwierdził że jest w skrzyni ubytek oleju i właśnie dlatego tak sie dzieje
Jeśli to coś pomoże to typ skrzynki jest D E S
Z góry dziekuję za podpowiedzi
Pozdrawiam eminente
[ A6 C5] Pocenie miski olejowej tip tronic, zalecają zmiane
[ A6 C5] Pocenie miski olejowej tip tronic, zalecają zmiane
Only Audi..........
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mechanik może mieć rację, ubytek oleju na pewno powoduje nieprawidłową pracę skrzyni. jeśli czytałeś na forum o wymianie oleju to zauważyłeś że tyle samo jest głosów za co i przeciw. myślę że wystarczy wybrać odpowiedni warsztat, który zrobi to profesjonalnie i nie będzie problemów, te zaczynają się gdy za takie rzeczy biorą się pseudofachowcy. ja sam przy przebiegu ok 195 tys planuję w najbliższym czasie wymianę i żałuję że nie zrobiłem tego wcześniej.
Histori takowej nie znam wiem napewno ze auto od pierwszego wlasciciela, ponieważ zalatwiane było przez rodzine którą mam w Niemczech, auto to sprzedawał sąsiad mojej rodzinki, mam oczywiscie książkę serwisową ale wszystko po niemiecku. Przejechane mam 190 455 km
Co do oleju i uszczelki z filterm to samo mowi moj mechanior zamow i do roboty hehe
i namawia mnie tylko do oryginalnego oleju i oryginalnej uszczelki i filtra
ale wiem że lepiej tak niż zamienniki bo potem cuda się mogą dziać 
Co do oleju i uszczelki z filterm to samo mowi moj mechanior zamow i do roboty hehe

i namawia mnie tylko do oryginalnego oleju i oryginalnej uszczelki i filtra

Only Audi..........
kolego czyli wymieniałeś rok temu olej tak zrozumiałem i powiedz mi czy wszystko jest oky zadnych awari z tym zwiazanych z ta wymiana nie miałeś? bo jak czytam dotyczacego skrzyni tematy to juz leb mam zdrowo nabitybochen124 pisze:Kolego Orginała taniej kupisz w aso skoda ja tak zrobiłem i juz rok czasu hulam

Only Audi..........