Nie wiem czy to jest problem ( mój pierwszy automat) ale jak jadę po prostej czy z górki bez używania pedału przyspieszenia i prędkość zbliża się do tej gdzie zwykle następuje przejści na bieg ( niższy - Wyższy) np 50km/h czuje takie jakby szarpanie. Czy jest to normalne spowodowane zmiana przełożenia czy muszę zacząć się obawiać naprawy :?: Dodam, że w trakcie redukcji z wyższych biegów też jest to odczuwalne ale nie az tak mocno.
[A6 c5 2.5 TDI TipTronic] Po puszczeniu gazu drgania-szrpani
[A6 c5 2.5 TDI TipTronic] Po puszczeniu gazu drgania-szrpani
Witam
Nie wiem czy to jest problem ( mój pierwszy automat) ale jak jadę po prostej czy z górki bez używania pedału przyspieszenia i prędkość zbliża się do tej gdzie zwykle następuje przejści na bieg ( niższy - Wyższy) np 50km/h czuje takie jakby szarpanie. Czy jest to normalne spowodowane zmiana przełożenia czy muszę zacząć się obawiać naprawy :?: Dodam, że w trakcie redukcji z wyższych biegów też jest to odczuwalne ale nie az tak mocno.
Ten lans jest zarezerwowany 
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7

Witaj kolego!
Tak samo jak ja, masz tipronic
Nie musisz się obawiać, ja także na początku się przestraszyłem, ponieważ jest to także mój pierwszy automat.
Ale radziłem się mechaników i znajomych i jest to normalną rzeczą, niema co się przejmować.
Po prostu trzeba to wyczuć i nauczyć się jeździć tiptronikiem
No chyba że w Twoim przypadku jest to coś poważniejszego, jednak wydaje mi się że masz ten sam problem co ja na początku :mrgreen:
Pozdrawiam! 8-)
Tak samo jak ja, masz tipronic
Nie musisz się obawiać, ja także na początku się przestraszyłem, ponieważ jest to także mój pierwszy automat.
Ale radziłem się mechaników i znajomych i jest to normalną rzeczą, niema co się przejmować.
Po prostu trzeba to wyczuć i nauczyć się jeździć tiptronikiem
No chyba że w Twoim przypadku jest to coś poważniejszego, jednak wydaje mi się że masz ten sam problem co ja na początku :mrgreen:
Pozdrawiam! 8-)
CCCO - przewaga dzięki technice 
Ok. Dzięki :lol: Jak zwykle pewnie przesadzam, choć dla pewności w chwili wolnego czasu sprawdzę jeszcze poziom oleju. Co prawda jeżdżę już rok automatem ale dopiero teraz oszczędnie tak to prędzej tylko gaz i hamulec tak że na wolnych nie chodził dlatego pewnie też tego nie zauważyłem.
Ten lans jest zarezerwowany