Proszę was o pomoc, moje audi w skrzyni multi.. szarpie tylko podczas ruszania obojętnie czy jest zimny czy ciepły. Mam go od 1,5 roku ma mały przebieg 117 tyś audi z 2001 roku. Nie wymieniałem jeszcze oleju w skrzyni i nie przeprowadzałem adaptacji. Byłem u kilku mechaników ale każdy co innego. Gdzie znajdę dobrego uczciwego mechanika :!: który mnie nie oszuka i nie zawoła nie wiadomo ile :!:
Byłem u jednego , który miał wymienić olej, zrobił to zapłaciłem. Jak stałem się klubowiczem niedawno to dowiedziałem się, że taka wymiana to ok 1 tyś zł. , a ten mechanik skasował ode mnie 350 zł. to coś mi tu śmierdzi :?:
[A6 C5 2,5tdi V6] multitronik nawala
[A6 C5 2,5tdi V6] multitronik nawala
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2010, 18:20 przez toma44, łącznie zmieniany 1 raz.
Cena samego oleju w serwisie to ok.80-100zł. Wymiana polega na zlaniu ok 5l oleju (jeśli nie było ubytków) i o tyle samo się uzupełnia. To już jest 400 zł. + do tego usługa. Rzeczywiście u Ciebie wyszło tanio i jeśli spowodowane jest to "zamianą oleju na jakiś podły" to może wyjść kicha.
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie żebym straszył, ale duże prawdopodobieństwo, że kłania się remont skrzynitoma44 pisze:dowiedziałem się, że taka wymiana to ok 1 tyś zł. , a ten mechanik skasował ode mnie 350 zł. to coś mi tu śmierdzi
przez właśnie tą wymianę
dokładnie taki błąd zrobił mój wujas, zalali mu zły olej, zrobił od tej wymiany 40tyś i skrzynia do kompletnej regeneracji
pierwsze co musisz zrobić, to mechanika za mordę do ziemi i niech się przyzna co zalał
nie wiele to Ci da, bo na pewno nie zalał dobrego oleju
czyli jak najszybsze płukanie skrzyni, może przedłużyć jej żywotność, o ile - nie wiem