[ A6 C5] Manual,szarpie przy ruszaniu.
[ A6 C5] Manual,szarpie przy ruszaniu.
Witam wszystkich,mój problem polega na tym,że przy szybszym ruszaniu z miejsca, a zwłaszcza,gdy na pokładzie jest 5 osób samochód szarpie jak bym za szybko spuścił sprzęgło.Czytałem kilka podobnych tematów,ale do końca nie jestem pewien.Proszę o poradę.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za odp.Co do drugiego postu to kolego moja A6 jest w diesel-ku także świece odpadają,skupie sie raczej na pierwszej poradzie bo jest to faktycznie krótkie szarpniecie na pograniczu przyczepności kół,jak gdybym puszczał za szybko sprzęgło. Podjadę do mechanika to mi to sprawdzi.Napisze czy pomogło.
-
- Forum Audi A6 / A7
Odpisze na temat,ale nie wcześniej niż za tydzień góra dwa.pozdr.
[ Dodano: 2011-06-11, 20:21 ]
A,jeszcze jedna rzecz być może związaną z tematem,jest to pierwsze moje audi i nie wiem ,ale wydaje mi się ze biegi powinny wskakiwać delikatnie jak po maśle ,jednym palcem,a u mnie wchodzą dosyć ciężko i niezbyt precyzyjnie,odpisz jak jest u ciebie.
[ Dodano: 2011-06-11, 20:21 ]
A,jeszcze jedna rzecz być może związaną z tematem,jest to pierwsze moje audi i nie wiem ,ale wydaje mi się ze biegi powinny wskakiwać delikatnie jak po maśle ,jednym palcem,a u mnie wchodzą dosyć ciężko i niezbyt precyzyjnie,odpisz jak jest u ciebie.
-
- Forum Audi A6 / A7
u mnie biegi wchodzą gładko jak napisałeś "po maśle" jedynie czasami z 2 na 3 nie wejdzie tylko od razu przejdzie na 5 ale to miałem na początku gdy zakupiłem i trzeba było się przyzwyczaić. pomyśł o wymianie oleju w skrzyni ewentualnie gdybyś miał jakiegoś mądrego mechanika to przy biegach są prowadnice niech też spojrzy na te prowadnice ja do końca się nie znam aż tak ale mam mechanika audi maniaka który wiele mnie uczy i u mnie sprawdzał tte ślizgi są ok. pozdro
Witam po dłuższej przerwie,problem został rozwiązany autko naprawione
.Powodem szarpania przy ruszaniu było sprzęgło mech.powiedział,że jeden z nitów sie urwał.przy okazji dolał mi litr oleju do skrzyni i wymienił płyn chamulcowy bo sprzegło działa na tym samym płynie co chamulce.dzieki za wszystkie porady.Pozdrawiam.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: