Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Lekko wchodzący bieg "4" zgrzytanie ;c

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
BanaśA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Lekko wchodzący bieg "4" zgrzytanie ;c

Post autor: BanaśA6 » 25 lip 2015, 18:26

witam, mam problem ze skrzynią biegów, a mianowicie..
1 i wsteczny wchodzą dość ciężko.. jest uczucie jak by cała skrzynia podczas wrzucania biegu przesuwała sie do przodu.. a 4 bieg wchodzi bez oporowo lepiej jak w masło ;c wystarczy z 3 biegu go puknąć na luz a na 4 bieg wskakuje sam.. coś jest nie tak POMOCY !!! nikt nie wie co jest grane ;cc :( :( :(
Mój sprzęt to Audi a6 c5 1.8t oznaczenie silnika AEB ( jestem tutaj świeży, więc proszę o pomoc, bo ciężko sie jeździ z tą usterką :( ;(

Toomi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Toomi » 26 lip 2015, 10:42

Luzow na drazku od zmiany biegow nie masz ? (lewo-prawo)? Przez luz na drazku nie mozesz trafic z biegiem , 3 i 4 jest zawsze w pozycji pierwotnej wiec nawet z luzem na dzwigni bedzie wchodzil plynnie

BanaśA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BanaśA6 » 26 lip 2015, 20:05

mały luz jest w lewo i prawo, ale co może być przyczyną że wgl nie ma oporu na 4 biegu ?? :( :(

Toomi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Toomi » 26 lip 2015, 20:24

na wyjetej skrzyni mozna spokojnie wrzucic bieg jedym palcem jesli dodasz do tego dlugosc drazka i sile z jaka bieg z trojki wpada w neutral to sam leci na 4 bieg bez oporu. zlikwiduj luz na drazku to dzieki temu drazek bedzie mial swoje opory i nie powinienes juz tego odczuwac ze sam wskakuje na 4 bieg. Moze to wydaje sie glupie ale czasami lepiej zaczac od tego co juz widac ze jest uszkodzone niz wywalac kase na remont skrzyni zwlaszcza ze nic nie pisales ze biegi wyskakuja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja