Jak wiadomo borykam się cały czas z problemem skrzyni itp. , ale tutaj nie o tym. Jakieś 8 miesięcy temu miałem wymieniany olej w skrzyni wraz z filtrem, nie wiele to pomogło ale wydaje mi się że ładniej przekładała niż teraz .Wczoraj z czystej z ciekawości sprawdziłem stan oleju i ku mojemu zdziwieniu olej zaczynał delikatnie kapać dopiero w temp około 41 stopni, więc pomyślałem że trzeba dolać. zadzwoniłem do mechanika który to robil i pytam o olej bo byłem przekonany iż wlał olej mobil esso typowy do naszych tipów a tu okazuje się, że wlał olej FEBI. moje pytanie brzmi czy dokupić oleju tego samego i dolać, a może wymienić na taki jaki jest zalecany, tylko nie wiem czy jest to zdrowe dla skrzyni?? dodam , że od wymiany zrobiłem jakieś 20 tys.
Myślałem o tym żeby ją wypłukać i wyczyścić zalewając nowy olej lecz nie mam pojęcia czy będzie to zdrowe dla tipa?
pozdrawiam
Dodam jeszcze jedna rzecz, zajrzałem dziś pod dywanik w celu sprawdzenia czy woda mi nie cieknie do środka bo miałem kiedyś z tym problem ale uporałem sie z tym i przy okazji zajrzałem do komputera sterującego tipem i mam takie pytanie, jak sprawdzić oryginalny nr tego sterownika??? Jest napisane na sterowniku 4B0 927 156 AL, ale oprócz tego jest tez markerem napis audi 99 rok A6 2.4 i może po prostu handlarz od którego kupiłem zły komputer wsadził i dlatego ma takie dziwne objawy skrzyni od samego początku jak kupiłem

proszę o pomoc
[ Dodano: 2013-08-08, 00:46 ]
Tyle madrych głów jak jeden przeczyta z jakiegoś postu od drugiego a jak cos nowego to nikt nie jest w stanie odpowiedzieć,.. zrobię to wg swojej intuicji..