[A6 C5]ciężko wciskać sprzęgło ??
[A6 C5]ciężko wciskać sprzęgło ??
mam pytanko czy istnieje jakas regulacja do nacisku sprzegla , jakis plyn sie dolewa
w mojej niuni dosyc trzeba mocno sie napocic przy wysprzeglaniu . jest to uciazliwe przede wszystkim w miescie . dla porownania wciskalem srzeglo w aucie kolegi i dzialalo o wiele lzej . .

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
koledzy mnie tez interesuje jak wyzej pytał Antol wymiana sprzegła, jaką firmę proponujecie i czy jest problem samemu je wymienic, bo chętnie sam bym się pobawił? U mnie na wyzszych biegach przy gwałtownym dodaniu gazu sprzegło się slizga, jednym słowem obroty rosną a auto wolno przyśpiesza.
[ Dodano: 2009-03-14, 21:11 ]
oczywiscie chodzi mi o silnik 1.9tdi 110km
[ Dodano: 2009-03-14, 21:11 ]
oczywiscie chodzi mi o silnik 1.9tdi 110km
-
- Forum Audi A6 / A7
kanał i narzędzia są i oczywiście chęci, a jeśli chodzi o kolejność to co miałeś na myśli ? czy potrzebne bedzie podniesienie czy opuszczenie silnika na poduszkach? i czy ogólnie są jakieś rzeczy o których trzeba wiedzieć, żeby czegoś nie potrzebnie nie uszkodzić i bez problemu wyjąć skrzynie a póżniej wymienić całe sprzęgło. Jakiej firmy najlepiej je kupić?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Bardzo dobry jest Sachs.Antol pisze:koledzy mam ten sam problem,jaka firmę polecacie tegoż sprzegła tj.tarcz,docisk.Jakies ceny przyblizone znacie tych podzespołów?pozdr
Ceny. Ja miesiąc temu wymieniałem sprzęgło i dwumas. Sprzęgło około 600 zł. Wymiana gratis, bo autko i tak było rozebrane bo wymieniałem dwumas.
Pozdro.
-
- Forum Audi A6 / A7
kriiss jeśli chodzi o kolejność to co miałeś na myśli ? co prawda wyjmowałem niedawno skrzynie w musso i tam nic skąplikowanego a jak tu jest czy jak poodkręcam wszystko wokół skrzyni to ona bez problemu wyjdzie czy tam w środku nic nie bedzie trzeba rozłączać i pewnie trzeba bedzie mieć jakieś wałki z frezem żeby pózniej ustawić tarcze?
-
- Forum Audi A6 / A7
jasne czyli żadnej filozofii po odkręceniu tego wszystkiego wychodzi bez problemu, zostaje tylko kwestia ustawienia tarczy, czy koniecznie trzeba jakieś te wałki żeby to zrobić czy jakoś inaczej się da a i jeszcze jedno czy później jak się założy nową tarcze trzeba ja ustawiać jakieś sprężyny dociskać czy coś ?
-
- Forum Audi A6 / A7