Witam otóż panowie dziś pod czas próby wycofania z głębokiego śniegu wsteczny normalnie wszedł światła cofania normalnie się świecą a nie chce jechać w ogóle.Panowie prosił bym o pomoc diagnostyki problemu czy coś w skrzyni się ukręciło czy skrzynia do wymiany lub też jakaś błachostka??Wszystkie biegi do przodu są działają bez problemu i wchodzą lekko.Zauważyłem że w którymś momencie przy próbach wyjazdu zaczęło coś szumieć na wstecznym wraz z narastającym tym też dźwiękiem aż w końcu przestało i biegu już nie było.Auto jest bez blokady więc wykluczam przegub,pół oś.Ktoś kumaty podrzuci??????
[ Dodano: 2012-12-24, 16:42 ]
problem rozwiązany auto śmiga dalej...
[ MANUAL+Q] Brak wstecznego 2.8 Q
Witam.Została zamontowana skrzynia od passata B5 wersji policyjnej podobno wzmocniona jakaś ale ile w tym prawdy to tylko Bóg wie..Natomiast w mojej po rozłożeniu to tylko opiłki częsci trybu i łożyska się ukazały.Więc na chwilę obecną leży w garażu po świętach będę ją reanimował i będzie zapas w razie czego,gdyż te skrzynie nie są mocną stroną tego modelu audi
[ Dodano: 2012-12-30, 22:22 ]
Witam.moja poprzednia skrzynia miała oznaczenie DUX została zamontowana bodajże FFI ale pewien nie jestem ale na początku na pewno jest F.Przełożenia są te same nie ma konieczności szukania w razie awarii skrzyni o tym samym kodzie.pozdrawiam

[ Dodano: 2012-12-30, 22:22 ]
Witam.moja poprzednia skrzynia miała oznaczenie DUX została zamontowana bodajże FFI ale pewien nie jestem ale na początku na pewno jest F.Przełożenia są te same nie ma konieczności szukania w razie awarii skrzyni o tym samym kodzie.pozdrawiam