witam
Mam przyciski w kierownicy i chciałbym włączyć możliwość ich użycia w trybie automatycznej zmiany biegów. niestety skrzynia nie przyjmuje żadnego kodowania. obecne kodowanie to 00003 i za nic nie idzie go zmienić. auto z 99, czy w tych latach była możliwość zmian kodowania skrzyni?
[ A6 C5] brak możliwości przekodowania Tiptronica
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Poczytaj tutaj: all-tiptronic-zf-zbior-wiedzy-wymiana-f ... 267,75.htm kolega mwx wrzucił opis kodowania.
Tylko problem w tym ze żadne kodowanie nie wchodzi, mimo ze wykonuje dokładnie według instrukcji z podanej strony. gdzieś wyczytałem że w starszych modelach nie da się tego zmieniać - czy '99 to właśnie "starszy" model? czy komuś udało się włączyć funkcje zmiany biegów z przycisków w modelu '99 lub wcześniej?
natomiast na jakimś angielskim forum znalazłem ze aby przekodować skrzynie trzeba mieć jakiś kod producenta...
natomiast na jakimś angielskim forum znalazłem ze aby przekodować skrzynie trzeba mieć jakiś kod producenta...
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Ja u siebie też nie mogłem przekodować choć używam VCDSa zamiast VAGa, także u mnie sterownik jest chyba jakoś zabezpieczony...
Z góry zakładam, że Twoje autko było fabrycznie wyposażone w tą kierownicę? no i jeśli była zdejmowana to wszystko jest popodpinane jak być powinno
Już więcej Ci nie pomogę bo nie przerabiałem tego i nie wiem dlaczego skrzynia nie reaguje na przyciski
Z góry zakładam, że Twoje autko było fabrycznie wyposażone w tą kierownicę? no i jeśli była zdejmowana to wszystko jest popodpinane jak być powinno

Już więcej Ci nie pomogę bo nie przerabiałem tego i nie wiem dlaczego skrzynia nie reaguje na przyciski