Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Błąd konwertera

Układ napędowy i skrzynie biegów
halnyzet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: halnyzet » 09 sty 2011, 19:04

mam juz wszystko poskładane w skrzyni ma byc wszystko ok . ale pojawil sie jeszcze jeden niespodziewany problem wrrrrr :oops: :oops: wtryskiwacz sterujący szlak trafił i komputer nie dopuszcza do skasowania błedów skrzyni i najpierw musze jeszcze wymienic wtryskiwacz .. czy orientuje sie ktos czy można załozyc wtryskiwacz ze 150 konnego np ?? czy musi byc 180 i koniec !! czy jest tak z tym ze akurat w 150-180 KM sie nie różni .?

[ Dodano: 2011-01-13, 19:53 ]
juz wszystko zamontowane skrzynia niby miala byc juz zrobiona ale dalej pokazuje bład czujnika obrotow na skrzyni ludzie moze ktos podpowie o co chodzi ??? wczesniej przed wyciagnieciem skrzyni takiego czegos nie było nie vag nie pokazywal takich błedów !!! a teraz auto zaczyna jechac normalnie rusza po chwili na 2 ke wrzuca i tryb awaryjny nadal wskakuje !! moze ktos z pojęciem sie udzielic na ten temat bo mnei juuz krew zalewa z tym autem wkurze sie i pojdzie do rzeki !!! wrrrr pomocy panowieeee !!!

[ Dodano: 2011-01-23, 10:50 ]
a mojego auta wciaż nie ma zrobionego !!!! wrrrr czy ktos wie co to mogło sie stac mam ciagle ten sam problem
bład 716 input/ turbine speed sensor a pkt rng perform

bład 716 czujnik prędkości wyjściowej turbiny sygnał poza zakresem !!

pomóżcie ludzie bładze z tym juz miesiac wymienialem ten czujnik nawet w skrzyni i to zakładałem kilka nie tylko jeden i caly czas to samo pokazuje !!
auto zaczyna normalnie jechac az nagle wskakuje na tryb awaryjny tak po 15 sekundach 20 jazdy !! proosze o pomoc bardzo pilne !!!!
automatyczna skrzynia jest dobra !! Dopóki sie nie zepsuje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja