Witam wszystkich... mam problem. przekopałe cale forum i nie tylko i nigdzie nie znalazlem czegos co moglo by wygladac podobnie do moich objawow... mianowicie:
skrzynia chodzila jak nowa... zadnych szarpniec, zadnych wyciekow, zadnych bledow itp itd do czasu...
pewnego razu w drodze z pracy do domu gdzies po przejechaniu 20km auto zaczelo sobie lekko szarpac...
majac juz takie przypadki z innymi autami mysle: pewnie to paliwo bylo ch... wiec jade na stacje dolac lepszego...
jade dalej a auto szarpie coraz bardziej z tym ze moja uwage przyciagnal fakt ze tylko na 3 i 4 biegu... i to nie przy zmianie tylko jadac juz na ktoryms z tych biegow...
zmiany dokonuje dalej plynnie...
no i z kazdym kilometrem coraz bardziej coraz bardziej...
pozniej juz i na 5 biegu i na 2 biegu...
zastrzymalem sie patrze pod auto - sucho...
ruszam dalej powoli do domu i nagle w lusterku widze rzeke oleju...
na dlogosci 300m wylalo caly olej... od tego czasu stoi :D
olej wylatuje z obudowy sprzegla miedzy silnikiem a skrzynia...
mam juz zbieac na nowa skrzynie czy da sie tu cos wykombinowac?? :D
[ TIP] Big Problem... Poszarpała i rozciekła
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Skrzynia prawdopodobnie poszarpywała z powodu niskiego stanu oleju. Szybko zorientowałeś się, że coś jest nie tak, więc pozostaje mieć nadzieję, że wystarczy usunąć nieszczelność, zalać skrzynię świeżym olejem i śmigać. Pytanie tylko, czy nic się nie wysypało w środku po przejechaniu tych 300 m bez smarowania? Trzeba by było pewnie zajrzeć do środka i to ocenić. A skoro mieszkasz w Rybniku, to jesteś tym szczęściarzem, który "za miedzą" ma jeden z lepszych i polecanych tu na forum serwisów Audi - Sserwis (Rydułtowy). Porozmawiaj z nimi i wszystko będziesz wiedział