Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL+Q] Bicie przy przyspieszaniu

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
sysiara
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL+Q] Bicie przy przyspieszaniu

Post autor: sysiara » 20 wrz 2014, 22:42

Witam wszystkich klubowiczów.
Kupiłem jakiś czas temu a6 c5 z 98 roku. Silnik 1,8 turbo quattro. Zaraz po zakupie wymieniłem wszystkie tarcze i klocki hamulcowe bo auto stało dłuższy czas i ze względu na bezpieczeństwo trzeba było to zrobić. Jak już było czym hamować to zacząłem szybciej się rozpędzać i tu pojawił się problem. Przy szybkim ruszaniu i przyspieszaniu czuć bicie w całym samochodzie a szczególnie z tyłu. Trudno wyjaśnić i opisać to bicie ale wygląda to tak jak by koła nie nadążały rozpędzać się i co obrót lub kilka obrotów przeskakiwały. Słychać taki głuchy dźwięk i bicie przenoszone od kół na cały samochód. Tak mi się przynajmniej wydaje. Byłem z tym u różnych mechaników i każdy miał inną teorię zaczynając na ten temat. Jeden twierdził, że problem jest w skrzyni, inny że na przegubach a jeszcze inny że to wina dyfru ale żaden z panów którzy diagnozowali problem mojego samochodu nie był w 100 % pewien swojego i nie dawał żadnej gwarancji że po wymianie tej części to bicie ustanie. Nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei żeby się przekonać który miał rację dlatego postanowiłem zapytać o to na forum. Nie mam też przekonania do żadnych pseudo autoryzowanych serwisów bo już raz się na to naciąłem. Czy ktoś z was miał podobny problem lub wie co tak naprawdę może być w tej sytuacji uszkodzone lub zużyte. Może jest ktoś w centralnej Polsce kto potrafił by to zdiagnozować. Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny a już super będzie jeśli ktoś osobiście zdiagnozował by problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja