Audi A6 C5 1,9 TDI 110km nowe sprzęgło slizga
Audi A6 C5 1,9 TDI 110km nowe sprzęgło slizga
Witajcie,
Jestem po wymianie sprzęgła oraz kola dwumasowego (LUK) i po wymianie sprzęgło się ślizga... Przed wymianą było wszystko ok... Proszę o sugestie gdzie może byc problem. Czy Audi z 1999 roku może mieć wysprzeglik samoregulujący? Proszę o fachowe informacje.
Dziękuję
Jestem po wymianie sprzęgła oraz kola dwumasowego (LUK) i po wymianie sprzęgło się ślizga... Przed wymianą było wszystko ok... Proszę o sugestie gdzie może byc problem. Czy Audi z 1999 roku może mieć wysprzeglik samoregulujący? Proszę o fachowe informacje.
Dziękuję
Wcześniej:
Audi A6 C5 1.9 TDI AFN '99
Mechanik wykonywał wymianę bo sam nie miałem warunków do tego. Informował mnie że wysprzeglik nie jest samoregulujący ale coś musi nie pasować. Sprzęgło mam z passata z takim samym silnikiem (1,5 roczne sprzęgło i dwumasa). Oczywiście sprawdzałem czy nie było zmian dwumas czy sprzęgieł ale wychodziło że to samo było dla obu modeli. Ważne jest czy wysprzeglik jest samo regulujący czy nie bo jak ma ta funkcje to od tego trzeba zacząć. Zapowietrzone nie jest bo biegi wchodzą idealnie i sprzęgło pracuje lekko.
Wcześniej:
-
- Forum Audi A6 / A7