Allroad 2.7 biturbo automat przegób wewnetrzny
Allroad 2.7 biturbo automat przegób wewnetrzny
Witam mam pytanie czy od a6 2.5 tdi automat pasują przeguby wewnętrzne lub może wiecie od czego jeszcze mogą pasować
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A powiedz mi, jakiej marki były to przeguby i ile wytrzymały
? Z ciekawości sprawdziłem na allegro przeguby wewnętrzne do 2.7T i jeden kosztuje niecałe 200 zł
. Cena jest trochę za niska, ale nie dziwię, ponieważ jest to przegub firmy ODM-Multiparts
. Przegub wewnętrzny powinien spokojnie wytrzymać ok. 150-200 tysięcy km pod warunkiem, że ktoś nie strzela ze sprzęgła i nie robi sobie wyścigów na 1/4 mili spod świateł. Sam wymieniałeś już dwukrotnie obydwa, więc raczej nie były jakieś nadzwyczajne. Na allegro nawet nie szukam nowych części, ewentualnie jakieś drobne używki. Swoje przeguby wewnętrzne kupiłem w ASO, przejechały do teraz blisko 100 tysięcy km i nic się z nimi nie dzieje
. Kosztowały oczywiście sporo, ale cóż. Jeśli ktoś pisze, że przeguby wytrzymały mu 3 lata, ale zrobił w ciągu tego okresu tylko 50 tysięcy km, to szału nie ma. Tyle to ja robię w niecałe 9 miesięcy
. Oczywiście można próbować szukać przegubów np. GKN, Lobro według wymiarów. W końcu ktoś musi je produkować dla Audi.