Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] A6 C5 AFN Wymiana poduszek skrzyni

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wiktor
Rocznik: 2008
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[ MANUAL] A6 C5 AFN Wymiana poduszek skrzyni

Post autor: vikus » 18 kwie 2013, 10:12

Witam Klubowiczów!

Sprawa z poduszkami ma się następująco:

Jakiś czas temu wymieniłem poduszki pod silnikiem (AVON) bo były z 98’ wyciekł z nich olej, poza tym telepało budą przy gaszeniu. Założyłem Corteco było miodzio. W przypływie euforii postanowiłem wymienić również poduszki pod skrzynią bo tez były z 98’ więc nie zaszkodzi…

I tu zaczyna się historia.

Zakupiłem oczywiście dwie poduszeczki LMO z pewnego Âźródła (nie Alle…) niestety czuję teraz na wolnych obrotach mrowienie na fotelu, drążku kierownicy.

Założyłem poduszki, lekko dokręciłem odpalam, ruszam trochę do przodu, trochę do tyłu i chwilę pochodził na wolnych po czym dokręciłem wszystko na maksa.

Teraz tak - przy dokręcaniu głównej śruby prawej poduszki, tej leżącej (bo te dwie mniejsze do ramy dokręciłem od razu mocno) zauważyłem, że środek poduszki wraz z górną osłonką bardzo się wykręca w stronę dokręcania śruby.

Czy to może być przyczyna mrowienia? Może środek poduszki się jakoś skręcił podczas dokręcania i teraz pręży? Może ja ją po prostu za mocno dokręciłem.

Nadmienię, że jest to nakrętka samozabezpieczjąca i może trzeba ją tylko lekko dokręcić?

Mam Elsę ale w niej chyba nie ma opisanej wymiany poduszek. Zainstalowałem tylko bazę OOOO i w ogóle jakoś mało jest tego.

Czy ktoś zna moment dokręcania śrub poduszek skrzyni, nie mam klucza dynamo a dałoby to wtedy jakiekolwiek wyobrażenie jak mocno mają być skręcone

Dzięki za pomoc Pozdr…

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja