Nie będę zakładał nowego tematu, więc napiszę tutaj.
Ja mam problem trochę z innej beczki, mianowicie chodzi o to, że przy ostrym wpadaniu w zakręt w lewą stronę trzymam nogę na gazie cały czas tak samo, to mam wrażenie, że odłącza się napęd tj. obroty wskakują na wyższe i gdy prostuję kierownicę ( po zakręcie) czuć szarpnięcie jakby samochód wrzucił bieg i obroty spadają do tych co mniej więcej były na wjeździe w zakręt (mam nadzieję, że jest to zrozumiałe o co mi chodzi, w razie co postaram się nagrać wideo). Dodam, że auto mam od niedawna, dopiero biorę się za robociznę (wymiana oleju i filtru w skrzyni, rozrządu itp.) także jeszcze nie sprawdzałem stanu oleju w skrzyni (poprzedni właściciel mówił, że wymieniał olej (mam na to paragony) tylko chyba robił to sam i z tego co oglądam filmiki w sieci przydałby się podnośnik do tego, możliwe, że stan oleju jest za niski. Przy wolnym skręcaniu (powiedzmy maks do 30km/h) wszystko jest ok dodatkowo w prawą stronę nic nie odcina (czy to szybko czy to wolno się leci), cały czas jest ok
Ile wchodzi oleju do skrzyni i jakie jest jego oznaczenie, zalany aktualnie olej to ATF LT 71141 firmy MOBIL więc chyba nie za specjalny, jaki jest dedykowany olej, nie mogę znaleźć na forum