[ MANUAL+Q] [A6 C5]2.8 V6 od czego pasuje dwumas lub całe sp
-
- Forum Audi A6 / A7
[ MANUAL+Q] [A6 C5]2.8 V6 od czego pasuje dwumas lub całe sp
Witam serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem A6 2.8 V6 quattro z 1997r. Nie wiem jakie oznaczenie silnika gdyż nie mogę znaleźć wlepek. Ale wracam do sedna sprawy mam problem ze sprzęgłem. Szarpie przy ruszaniu i ciężko chodzi. Domyślam się że to dwumas i pytam od jakich modeli i jakich silników może on pasować lub cały zestaw sprzęgła razem z dwumasem.Może ktoś ma ową używkę???Wiem ze trzeba by nowe ale na razie nie jest to realne. Pozdrawiam 

prędkość nie zabija ,tylko nagłe zatrzymanie!!!
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
witam. koło ma numer 078 105 266M pasuje od 2.8 i 2.4 z modelu A4 a6 A8. zestaw sprzęgła pasuje ze silników o oznaczeniu ACK APR AGE ALG AQD ATX AMX. zanim zaczniesz coś wymieniać podstawa to dokładna diagnoza i upewnienie sie że trzeba wymienić bo części tego typu do tanich nie należą . pozdro
tylko quatrro
!

-
- Forum Audi A6 / A7
marek [a6], dzięki za pomoc. Wiem że koszt dwumasa i sprzęgła to kupa szmalcu i dlatego szukam używki gdyż przez swoją głupotę kupiłem wrak i teraz cierpię
Jakby ktoś miał używki to chętnie kupię. A puki co odchwaszczę silnik i pomału poszukam sprzęgła i jestem pewien że jest cały komplet do wymiany. Pozdrawiam!!!!!!!!!

Jakby ktoś miał używki to chętnie kupię. A puki co odchwaszczę silnik i pomału poszukam sprzęgła i jestem pewien że jest cały komplet do wymiany. Pozdrawiam!!!!!!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
byłem u mechanika i jak szukał sprzęgła i dwumasu to wyskakiwało mu że sprzęgło też pasuje z 2.4. Ogólnie mówił ze są dwa rodzaje i czekam ąż moje wyciągną i za używką polatam. Ma może ktoś dwumas i sprzęgło bo z klubu to raczej nikt mnie nie oszuka mówiąc że jest dobre a przyśle szajs.Jak nie to pozostaje mi allegro
a tam wiadomo kot w worku