Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

2.8 quattro manual, na jedynce tyrkocze. Pomocy!

Układ napędowy i skrzynie biegów
Awatar użytkownika
LuQas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janek ASO Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: RS6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 5.0 580KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: LuQas » 23 sie 2010, 18:35

Patryś, ile dałes za manuala ??

Fontesen

Post autor: Fontesen » 23 sie 2010, 18:49

razem z kolegą rozebraliśmy skrzynię na części pierwsze. Na trybie od pierwszego biegu, nie bylo widać śladów zużycia (może minimalne) i na tym drugim kole zębatym również. Delikatny luz na łożysku, lecz gra nie warta świeczki, ponieważ chcą to zrobić dobrze, trzeba wymienić oba tryby i wszystkie łozyska co się wogóle nei kalkuluje. Wniosek? kupić używaną skrzynię. Myślę że temat można zamknąć. Pozdrawiam.

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 05 lut 2011, 22:04

Co prawda z poslizgiem odpisuje hehe ale za skrzynie dałem cos jakos 1200zł 2 lata temu juz bedzie .Wychodzi na to ze lepiej nie mieć quattro chyba :/ Zwykłe skrzynie do naszych a6 juz zaczynają sie od 600zł i jest tego od groma a do naszych quattro jak na lekarstwo :/ A czemu musi byc takie samo oznaczenie ?? Ale kotleta odgrzałem :oops:

Awatar użytkownika
PiterekQuattro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: PiterekQuattro » 25 maja 2015, 12:15

Witam widze ze wiekszosc ludzi ma ten problem myslalem ze jestem sam :) tez mam na jedynce to samo o czym sie tutaj pisze i chcialem naprawiac skrzynie to mi odrazu powiedzial gosc ze jak masz za duzo hajsu to naprawiaj :) koszta sa podobno i to nie male a wiec ja sobie odpuszczam naprawe ewentualnie wymiana na druga lub tez i nie bo w jezdzie to nie przaszkadza a jedynke uzywam tylko do ruszania. A dac pare tysiecy tylko po to zeby bylo cicho to ja sobie odpuszczam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja