[A6 C5]2.5 180km automat problem
[A6 C5]2.5 180km automat problem
witam wszystkich audi maniakow mam taki mianowicie problem ,po odpaleniu autka przelozeniu dzwigni biegow na na D ,auto ma problemy z z ruszeniem ,wyglada to tak jakby nie miala sily ruszyc ,pedal wcisniety do dechy a on sie zbiera jak krew z nosa dopiero po jakims czasie powoli rusza i przy obrotach 2000 i wyzej dostaje szalu wyrywa jak rakieta ,pozniej jak sie rozgrzeje jest duzo lepiej ale ciagle wyglada to tak jakby cos trzymalo moje cacko ,podlaczalem do vaga i nie pokazal nic ,moze ktos z kolegow moglby cos podpowiedziec
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2008, 22:49 przez czajka67, łącznie zmieniany 1 raz.
czajka
- paw1972
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Powiedz dokładnie jaką masz skrzynię (symbol). Nie mogłem znaleść info o twoim autku, ale w podpisie jest mowa o 180 KM. Potwierdź, że jest to Tiptronik (oczywiście przy tym silniku inna auto nie występowała, ale muszę mieć pewność zanim zaczną dalej )
Podaj też model silnika (oznaczenie motoru/symbol), tzn. że 2.5 TDI to wiem, ale nic więcej.
pozdr.
Powiedz dokładnie jaką masz skrzynię (symbol). Nie mogłem znaleść info o twoim autku, ale w podpisie jest mowa o 180 KM. Potwierdź, że jest to Tiptronik (oczywiście przy tym silniku inna auto nie występowała, ale muszę mieć pewność zanim zaczną dalej )

Podaj też model silnika (oznaczenie motoru/symbol), tzn. że 2.5 TDI to wiem, ale nic więcej.
pozdr.
2.5 TDI AYM 2002
- paw1972
- Forum Audi A6 / A7
Witam.czajka67 pisze:oki dzisiaj po pracy podepne vaga i podam namiary oznaczen
Oznaczenie silnika i skrzyni masz na wklejce w książce serwisowej oraz na wklejce we wnęce koła zapasowego. Oznaczenie silnika jest po lewej stronie pod KW (mocą silnika w kilowatach), a oznaczenie skrzyni po prawej w tej samej linii pod rokiem produkcji.
pozdr.
2.5 TDI AYM 2002
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam . odgrzeje temat . mam problemik podejrzewam że ze skrzynią, mam autko od niedawna , przy niskich temperaturach tj. poniżej +2 stopni nie mogę ruszy autem jak by się sprzęgło ślizgało, na D i R jest to samo, dodam że jak jest ciepły to delikatnie czuc zmianę z R na D a w momencie gdy czuc te ślizganie to tej zmiany nie odczuwam, pomęcze go tak przez chwilkę i jest dobrze, miał ktoś podobny przypadek, może to by olej , koleś od którego kupiłem autko mówił że wymieniał olej ale nie mam na to żadnych dowodów
Witam, Ja mam podobnie w swoim aucie tylko że ja mam Multitronika. Jak jest zimno to ciężko mi ruszyć muszę dodać więcej gazu tak koło 2000obr ale zauważyłem że jak np. odpalę auto i poczekam tak z minutę może 2 to auto rusza dużo lepiej. Jak jest ciepło to ten problem nie występuję. Mi się wydaje że związane jest to z tym że jak jest zimno to olej jest gęstszy i musi się lekko rozgrzać ale mogę się mylić. U mnie oliwa była wymieniona jakieś 22kkm temupiotrilawa pisze:Witam . odgrzeje temat . mam problemik podejrzewam że ze skrzynią, mam autko od niedawna , przy niskich temperaturach tj. poniżej +2 stopni nie mogę ruszy autem jak by się sprzęgło ślizgało, na D i R jest to samo, dodam że jak jest ciepły to delikatnie czuc zmianę z R na D a w momencie gdy czuc te ślizganie to tej zmiany nie odczuwam, pomęcze go tak przez chwilkę i jest dobrze, miał ktoś podobny przypadek, może to by olej , koleś od którego kupiłem autko mówił że wymieniał olej ale nie mam na to żadnych dowodów
pozdrawiam
Kameleon
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5]2.5 180km automat problem
fredzikj23 pisze:witam wszystkich i prosze o pmoc. Mam multitronica, audi a6 1.9 tdi. Auto kupilem z wada, tzn. skrzynia szarpala przy starcie i przy stalej predkosci bylo odczuwalne jak lekko szarpie w tym samym odstepie czau. Po podpieciu do komputera wyskoczyl blad p1793- czujnik obrotow walkow wyjsciowych 2- brak sygnalu. A dzisiaj auto nie chce ruszyc z miejsca! Skrzynia nie jest w trybie awaryjnym, biegi wchodza normalnie, a auto nie jedzie. Wyskoczyly rowniez inne bledy p1757-napiecie kumulatora przerwa, p1850 szyna danych can-brak informacji ze ster. silnika, p1857 błędna wiadomośc z silnika. Bledy skasowalem, a problem pozostal.A w tym tygodniu mialem zregenerowac sterownik, ale teraz sie boje, ze to nie wystarczy. Prosze o pomoc
[ Dodano: 2010-07-06, 23:07 ]
fredzikj23 pisze:witam wszystkich i prosze o pmoc. Mam audi a6 1.9 tdi multitronic, auto kupilem z wada, tzn. skrzynia szarpala przy starcie i przy stalej predkosci bylo odczuwalne jak lekko szarpie w tym samym odstepie czau. Po podpieciu do komputera wyskoczyl blad p1793- czujnik obrotow walkow wyjsciowych 2- brak sygnalu. A dzisiaj auto nie chce ruszyc z miejsca! Skrzynia nie jest w trybie awaryjnym, biegi wchodza normalnie, a auto nie jedzie. Wyskoczyly rowniez inne bledy p1757-napiecie kumulatora przerwa, p1850 szyna danych can-brak informacji ze ster. silnika, p1857 błędna wiadomośc z silnika. Bledy skasowalem, a problem pozostal.A w tym tygodniu mialem zregenerowac sterownik, ale teraz sie boje, ze to nie wystarczy. Prosze o pomoc