misiekb4,
Złożyłem w ten sposób za pierwszym razem. Śruby dokręcałem od środkowej równomiernie żeby ładnie docisnęło i samochód odstał tak 3 dni. Zalałem płukankę i zaczęło lać olejem z każdej strony
Za drugim razem już dałem silikon po całości i po wlaniu rzadszego oleju dalej ciekło ale już mniej bo na półsyntetyku za pierwszym razem już było szczelnie
Jedyne rozwiązanie jakie widzę to rozebrać jeszcze raz i dać więcej silikonu
[ AFN 1.9 110 KM] Zapocony silnik a zrobienie płukanki
Uszczelka elringa kupiona w podobnej kwocie jak ta co podałeś
Pokrywa jest raczej prosta bo na półsyntetyku nie ciekło wcale a na płukance i syntentyku leje mi cały czas na kolektor
Wiem że z takim momentem się dokręca ale nie mam dynamo więc dokrecałem na wyczucie żeby nie zerwać bo już jedną śrube tak załatwiłem i musiałem dać podkładki żeby złożyć
Dzisiaj zauważyłem jakby miejscami małe kawałeczki silikonu wydmuchalo na zewnątrz i leżały na silniku
Idę zaraz to rozbierać jeszcze raz i sprawdzę tą pokrywę
Pokrywa jest raczej prosta bo na półsyntetyku nie ciekło wcale a na płukance i syntentyku leje mi cały czas na kolektor
Wiem że z takim momentem się dokręca ale nie mam dynamo więc dokrecałem na wyczucie żeby nie zerwać bo już jedną śrube tak załatwiłem i musiałem dać podkładki żeby złożyć
Dzisiaj zauważyłem jakby miejscami małe kawałeczki silikonu wydmuchalo na zewnątrz i leżały na silniku
Idę zaraz to rozbierać jeszcze raz i sprawdzę tą pokrywę
- Krzysiek 84
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1993
- Moje auto: 80 B4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 1Z 90KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel