[ AKE 2.5 180 KM] Wytarte krzywki wałków jakie proponujecie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
wojmaz43 pisze:ale kazdy walek jest dotarty na swoj sposob do pestek i głowicy.Ja bym sobie tak nie zrobił.To tak jak panewki stare a wał nowy.To sie moze dotrze ale z jakim skutkiem...?

wojmaz43,
wybacz, ale porownanie sil dzialajacych na wal korbowy a walek rozrzadu..... to kompletnie nie ta skala.....

Oczywiscie ze fajnie byloby zalozyc wszystko nowe, ale jezeli dorwiesz orginalne uzywki i nie beda 'zjedzone' (jak zaznaczylem wczesniej i zapewne o jakich myslal kolega Jarecki ) - to zakladaj.
z ciekawosci: naprawde chciales, wraz z hydraulika i walkami, wymieniac tez polpanewki ?
Nie wazne co i jakie ma siły i przeciazenia.
Kazdy wymienia tyle na ile go stac,ja nie chciał bym to dwa razy rozbierac.Nie jest to mało roboty.
Jezeli poszły krzywki na wałkach to opiłki z wałka zalatwiły hydropopychacze i lubia tez uszkodzic pompe.
Tarcie robi swoje.Ja mam tez do wymiany wałki bo juz mi struga cztery krzywki.Czyli kasa do skarbonki.
Kazdy wymienia tyle na ile go stac,ja nie chciał bym to dwa razy rozbierac.Nie jest to mało roboty.
Jezeli poszły krzywki na wałkach to opiłki z wałka zalatwiły hydropopychacze i lubia tez uszkodzic pompe.
Tarcie robi swoje.Ja mam tez do wymiany wałki bo juz mi struga cztery krzywki.Czyli kasa do skarbonki.
misiek36
Aha od strony kierowcy znalazłem 1 opadniętą dźwigienke,1 podkładkę. Wyciągnąłem je.
Z drugiej strony są opadnięte 2 dźwigienki,2 podkładki, 1 środek popychacze i TEGO NIGDZIE NIEMA <szok> Znalazłem tylko 1 podkładke.
Może po sprowadzeniu auta parę lat temu zaglądał tam mechanik i on to wyciągną i nic nie powiedział.
Niemożliwe chyba by dźwigienki popłynęły sobie w głąb silnika?
Gdzie tego szukać?
Z drugiej strony są opadnięte 2 dźwigienki,2 podkładki, 1 środek popychacze i TEGO NIGDZIE NIEMA <szok> Znalazłem tylko 1 podkładke.
Może po sprowadzeniu auta parę lat temu zaglądał tam mechanik i on to wyciągną i nic nie powiedział.
Gdzie tego szukać?
-
- Forum Audi A6 / A7
Napewno leżą w misce olejowej. Ja tak miałem.mirasz_b pisze:Aha od strony kierowcy znalazłem 1 opadniętą dźwigienke,1 podkładkę. Wyciągnąłem je.
Gdzie tego szukać?
The force will be with you...always
-
- Forum Audi A6 / A7