PADAKA jak wtryski to:
nowy wtrysk 1200 pln za sztuke, regeneracja wtrysku ok 400 pln za sztuke jezeli da sie go naprawic...
[ AKN 2.5 150 KM] wymienic walki rozrzadu czy lepiej silnik.
-
- Forum Audi A6 / A7
..................................nie no nie koniecznie moj stary AKN latal 2 lata bez wiekszych remontow(co podobno mialem duze szczescie,ze tak dlugo)..co zrobic.......ten "nowy" gwarantowany76042zubzyk pisze:martek jak słyszę takie coś co ty piszesz to mi się chce płakać kto ci takich głupot nagadał żeby z jednego złoma wymienić na drugiego złoma tyle to ja dałem za generalny remont, jak byś kupił silnik z kodem z przodu B to się opłacało a ty kupiłeś prawdopodobnie wrak,silniki z tym kodem to jest porażka.

juz jest..silnik pracuje cicho i pieknie,jest z 2002-2003 roku,mechanik zerknal na walki i sa te nowszego typu(czyli te grubsze)..powiedzcie mi teraz jedno,jaki olej stosowac do tego silnika?bo musze wymienic..ja do tych czas jezdzilem na LIQUI MOLY 10W40,ale tamten silnik byl z 98r...A jaki stosowac teraz,zeby byl zgodny z zleceniami producenta?..pytam bo juz nie chce wymieniac nastepnego silnika...
.

- kapitanplandeka
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Mam a6 z 99 roku silnik AKN. Zaglądałem przy okazji wymiany paska rozrządu do wałków i okazały się już powycierane trochę. Ale postanowiłem nie remontować go tylko złożyć i jeździć dalej. Mam w planach, gdy padnie mi silnik zrobić przekładne. Z tego co czytam to sdo silnika o oznaczeniach BAU pasuje cały osprzęt i wszystko od AKN?? W dodatku BAU jest już lepszym silnikiem??
Mam a6 z 99 roku silnik AKN. Zaglądałem przy okazji wymiany paska rozrządu do wałków i okazały się już powycierane trochę. Ale postanowiłem nie remontować go tylko złożyć i jeździć dalej. Mam w planach, gdy padnie mi silnik zrobić przekładne. Z tego co czytam to sdo silnika o oznaczeniach BAU pasuje cały osprzęt i wszystko od AKN?? W dodatku BAU jest już lepszym silnikiem??
-
- Forum Audi A6 / A7