Witam. Mam dwa pytania.
1. Czy przy przebiegu 407000km warto wymienić katalizator na downpipe?? Czuć takie dziwne wibracje i buczenie jakby z układu wydechowego. Wszystko jest szczelne tylko złącze elastyczne powoli kończy się bo popękały zewnętrzne druty już i sie zastanawiam czy lepiej nie wymienić całości. Katalizator przy takim przebiegu chyba i tak już nie spełnia swojej funkcji.
2. Wczoraj vag sprawdzałem przepływomierz. Na wolnych obrotach wartości są zbliżone w grunie 003 po 280mg/R. Wciskając pedał przyspieszenia na max w okienku 3 wartość rośnie max do 850mg/R a w okienku 4 do 600mg/R. Tak do 3000 obrotów wartości są prawie identyczne. Żadnych błędów nie ma. Czy przepływomierz działa poprawnie?? Dziękuję za pomoc.
Audi a6c5 1.9 TDI 110km afn 2000r. manual
[ AFN 1.9 110 KM] Wymiana katalizatora na downpipe.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jeśli są wibracje odczuwalne na wydechu i widać że plecionka jest do wymiany tudzież uszkodzona to lepiej wymień ten element.
Od tych drgań poduszki silnika i skrzyni dostają po tyłku...
Najlepiej zrób to w jakimś konkretnym zakładzie zajmującym się wydechami, poza tym z zamiennikami bywa różnie.
Od tych drgań poduszki silnika i skrzyni dostają po tyłku...
Najlepiej zrób to w jakimś konkretnym zakładzie zajmującym się wydechami, poza tym z zamiennikami bywa różnie.
Chętnie pomogę 
Vag-com 3.11 itp.
Audi A6 C5 1,9 tdi AVG

Vag-com 3.11 itp.
Audi A6 C5 1,9 tdi AVG