Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AYM 2.5 155 KM] Wtrysk sterujący potrzebna pomoc

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Ewi91
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AYM 2.5 155 KM] Wtrysk sterujący potrzebna pomoc

Post autor: Ewi91 » 21 lut 2014, 13:39

Witam!
Potrzebuję porady a gdzie indziej jak nie tutaj?
Ze względu na głośniejszą pracę silnika i wcześniejsze przepięcia w elektronice spowodowane awarią przewodu spryskiwaczy tylnej klapy ( płyn zalał nawigację ) postanowiłam sprawdzić samochód w serwisie audi. Z masy błędów większość została skasowana. Pozostało kilka z którymi odwiedziłam elektromechanika. Najpoważniejszy błąd dotyczy wtrysku sterującego a dokładniej czujnika. Poradźcie mi czy warto wymienić sam czujnik? Czy też cały wtrysk? A może lepiej wymienić je wszystkie? Czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę mechanikowi? Moja przygoda z tym autkiem dopiero się zaczyna wiec wytłumaczcie mi o co chodzi "powoli" i wyraźnie :) Do tej pory wymieniane miała tylko części eksploatacyjne (rozrząd, filtry, płyny, niektóre elementy zawieszenia). Nawet przy tych naprawach musiałam trzymać rękę na pulsie ;)
Audi A6 C5 Avant
2.5 TDI 155KM
przebieg 293 516
Autko sprowadzone z Niemiec serwisowane w AUDI do 2011 r.
Jeździło po Holandii od niedawna w PL. W kwietniu znów wracamy do Holandii i czas przygotować się na jazdę w trasach po 1500km. Przez rok mnie nie zawodziła i mam nadzieję że to się nie zmieni.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Czy brać pod uwagę kupno używanych wtrysków czy lepiej nowe?

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 22 lut 2014, 12:48

Ewi91,

viewtopic.php?t=2299

viewtopic.php?t=50726

I wiele innych info na temat czujnika wzniosu iglicy jest na Forum. Praktycznie wszystkie możliwe informacje jakie potrzebujesz. Użyj szukajki i poczytaj a będziesz skłonna nawet sama wymienić wtrysk. ;)
Warsztat, naprawy Audi A6.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja