Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 2.5 AKN 2000R] - wielki problem po chipie !!!

Silniki wysokoprężne
Irek wawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Irek wawa » 31 maja 2009, 21:29

leo pisze:
Irek wawa pisze:w piątek wgrywałem serię po g.... chipowaniu
jest to opinia tylko piotrusia ...
trzeba było przed wgraniem serii postawic auto na hamowni - wtedy mogłes powiedzieć czy chip był OK czy nie - jak na razie to twoje i piotrusiowe gdybanie na temat zeszłorocznej zimy
Będzie OT.

Tuner, u którego wgrywałem serię, po obejrzeniu mojego "chipa", był - łagodnie mówiąc - lekko zszokowany tym, co zobaczył i przestał się dziwić, dlaczego to robię.

Więc nie zima, a środek wiosny i nie zeszłoroczna, a jak najbardziej teraźniejsza.

Co do hamowni - nie interesuje mnie moc/moment "za wszelką cenę". Chcę mieć osiągi, które nie zniszczą mojego silnika. Na azocie też można mieć wspaniałe osiągi, tylko jak długo? Więc moim skromnym zdaniem hamownia nie rozstrzyga tu niczego.

Jeśli masz inną opinię o przypadku mojego silnika, to zachęcam do podzielenia się tą opinią. <ok>

przemek4net
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek4net » 31 maja 2009, 21:58

Irek wawa pisze:Tuner, u którego wgrywałem serię, po obejrzeniu mojego "chipa", był - łagodnie mówiąc - lekko zszokowany tym, co zobaczył i przestał się dziwić, dlaczego to robię.
Co do hamowni - nie interesuje mnie moc/moment "za wszelką cenę". Chcę mieć osiągi, które nie zniszczą mojego silnika.
Badz swiadmom, ze inny tuner montujacy chipy "za kase" jest dokladnie ostatnia osoba, ktora obiektywnie oceni prace swojej konkurencji
Co do osiagow, "ktore nie niszcza Twojego silnika" to zastanow sie jak wplywa na zycie dogorywajacej pomalu 10letniej turbiny z przebiegiem np. 250tys podniesienie seryjnych limiterow ladowania turbiny (kazdy chip to robi).
Co sie kreci szybko, kreci sie krotko
Pozdrawiam,
Przemek
vw passat 2.5V6TDI TIP: seria->box->chip autoseby->chip wlasny

Irek wawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Irek wawa » 31 maja 2009, 22:10

Przemku - jestem świadom wielu rzeczy, w tym tej, że póki co nie wiem, czy mój silnik nadaje się do chiptuningu. I dlatego chcę go naprawić i potem zobaczyć, czy jest to możliwe.

Co do tunera, który wgrywał mi serię - sam słowa nie powiedział i w ogóle nie narzekał w stylu "a kto to zrobił???". Dopiero po mojej uwadze, że wysterowanie niektórych nastaw było mocno przeciągnięte, wyraził swoją opinię. Nawet kiedy powiedziałem, że chcę najpierw doprowadzić silnik do ładu, a potem przymierzyć się do chipowania, słowem się nie zająknął, żebym przyjechał do niego.

Więc myślę, że na tym możemy zakończyć ten OT - zanim się moderatorzy zdenerwują i jak ten gajowy z dowcipu - wyp... wszystkich z lasu :mrgreen: <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja