Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,9 AVG] Wibracja nadwozia

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarema
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1,9 AVG] Wibracja nadwozia

Post autor: jarema » 01 kwie 2010, 19:32

Jak w temacie wibracje nadwozia prawdopodobnie od silnika. Czy może ktoś z kolegów przerabiał taki temat w swoim aucie ? To są takie niewielkie wibracje, które rozchodzą się po
nadwoziu i na długą metę są denerwujące jak na takiej klasy auto. Poduszki silnika mam na celowniku i nawet je oglądałem. Na oko to kurcze nie widać, żeby były zerwane albo zaolejone no ale może są za twarde ? Proszę o jakieś sugestie jak jeszcze można je sprawdzić ? Bo koszt to około 400 zł org. za sztukę. Dodam jeszcze , że jak wyrzucę na luz to
drgania prawie ustępują .

raques
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raques » 01 kwie 2010, 22:44

witam

z mojej autopsji teraz:

pękł mi jeden a potem drugi przewód doprowadzajacy paliwo do wtrysków ( poczatkowo niewielkie mikropekniecia) powoduace wyciek paliwa i drgania silnika na jałowym biegu --po 2 dniach jeden przewód pekł całkowicie ---efekt zalana w diabły komora silnika i całkowita dekompresja :)

drugie co mi przychodzi na mysl to moze nastawnik na pompie? ale tu pytanie czy jak jedziesz i odpuścisz troche gazu to szarpie ci silnikiem?

Pozdr.

Awatar użytkownika
jarema
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jarema » 02 kwie 2010, 19:57

Silnik pracuje równo i raczej nie zauważyłem niedomagań. Pali też wzorowo nawet w ostre mrozy. Drgania ustępują jak wyrzucę na luz. Możliwe że to nastawnik ale z tego co czytałem to miałby nierówne obroty a u mnie nic tych rzeczy. Może jednak dokładniej przyjże się tym poduszkom pod silnikiem. Wymiana jest kosztowna ale może wiele by wyjaśniła. Ciekawy jestem czy ktoś z kolegów wymieniał poduszki silnika na podobny problem ? No i jeszcze podepnę Vag-a w celu sprawdzenia kąta wtrysku.

[ Dodano: 2010-04-10, 23:50 ]
Sprawdzałem vag-iem i wszystko było ok. Okazało się , że mam do wymiany poduszkę silnika prawą .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja