no to mam problem bo nie chodzi u mnie może wiesz jakie przekażniki ,bezpieczniki za to odpowiadająbendzji pisze:Właśnie w fazie dogrzewania pompka jest sterowania tez przez ECU ( tak wynika ze schematu )
[ INNY] Webasto jak uruchomić bez auta?
napisałem wyżej o takim rozwiązaniu producenta, bendzji jeśli mam zegary z pełnym fisem z 2001 roku to moge sterować piecem z fisu? widziałem w adaptacjach w zegarach że jest możliwość ustawienia na ogrzewanie postojowe tylko co dalej? który przewód której kostki w zegarach podaje sygnał do startu pieca? no i czym ustawić godzine startu na fisie? mam jedynie pilot od navi koło ręcznego, dodam że niemam jeszcze pieca ale jak sie ociepli to bede walczył w tym temacie i super byłoby jakby można z fisa tym sterować

pomoc w sprawie pieców webasto
						super, podejrzewałem że właśnie to tak wygląda jak opisałeś  wielki szacun za  wiedzę
 wielki szacun za  wiedzę 
kurde nie moge znaleźć pinouta od tej szarej kostki, jest na necie zielonej i niebieskiej przed i po 2000r a szarej nie widze nigdzie, poratuje ktoś?
[ Dodano: 2017-01-13, 13:15 ]
o widzisz daleko szukałem a znalazłem na forum (sam wstawiłeś)

wielki szacun za  wiedzę
 wielki szacun za  wiedzę kurde nie moge znaleźć pinouta od tej szarej kostki, jest na necie zielonej i niebieskiej przed i po 2000r a szarej nie widze nigdzie, poratuje ktoś?
[ Dodano: 2017-01-13, 13:15 ]
o widzisz daleko szukałem a znalazłem na forum (sam wstawiłeś)
						dodam tylko dla potomnych gdyby ktoś szukał informacji przy montażu
kostka szara przy zegarach rok 2000+
pin 20 - wejście sygnału ze sterownika zdalnego sterowania piecem
pin 21 - przełącznik lato zima(prawdopodobnie pokazuje się masa po ustawieniu na fisie lato aby właczać tylko nadmuch w aucie latem i nie odpalać pieca przy ustawieniu czasu na fisie)
pin 22 - sygnał włączający piec
no i git, trzeba tylko sprawdzić, aktywować vcdsem i zobaczyć jak to wszystko sie ma i jak reaguje
[ Dodano: 2017-01-14, 22:28 ]
no i jakaś kaszana, po adapdacjach na kanale 18 auxhilary heater na pełne ogrzewanie na fisie znika kontrolka od niskiego stanu spryskiwaczy i przestawia sie oraz zostaje na stałe dolny segment fisu z pozostałymi kilometrami do końca zbiornika... z pilota przy ręcznym udaje mi sie wejść w jakieś menu testowanie beep itp ale o webasto niema tam nic

kostka szara przy zegarach rok 2000+
pin 20 - wejście sygnału ze sterownika zdalnego sterowania piecem
pin 21 - przełącznik lato zima(prawdopodobnie pokazuje się masa po ustawieniu na fisie lato aby właczać tylko nadmuch w aucie latem i nie odpalać pieca przy ustawieniu czasu na fisie)
pin 22 - sygnał włączający piec
no i git, trzeba tylko sprawdzić, aktywować vcdsem i zobaczyć jak to wszystko sie ma i jak reaguje
[ Dodano: 2017-01-14, 22:28 ]
no i jakaś kaszana, po adapdacjach na kanale 18 auxhilary heater na pełne ogrzewanie na fisie znika kontrolka od niskiego stanu spryskiwaczy i przestawia sie oraz zostaje na stałe dolny segment fisu z pozostałymi kilometrami do końca zbiornika... z pilota przy ręcznym udaje mi sie wejść w jakieś menu testowanie beep itp ale o webasto niema tam nic
						no nie mam instrukcji, jutro spróbuje wywalić navi, widze że są rużne te piloty przy hamulcu ręcznym, ja mam z pokrętłem a są jeszcze z przyciskami strzałkami zamiast pokrętła, wyczytałem że do menu we fisie można wejść naciskając pokrętło... u mnie nie wchodzi, wchodzi w jakieś menu ale po naciśnięciu NAVI następnie INFO + RETURN

czyli muszę wymienić albo panel do sterowania albo zegary bo wywalenie navi na kanale 62 nic nie daje,jest tak samo, wyświetlają sie tylko km do pustego baku i można tylko włączyć i wyłączyć fis przyciskiem resetu na prawej manetce, nic innego nie działa 
[ Dodano: 2017-01-15, 13:13 ]
zegary mam 8E0 920 931B
[ Dodano: 2017-01-15, 13:14 ]
inne zegary z anglika 8E0 920 981B jest to samo

[ Dodano: 2017-01-15, 13:13 ]
zegary mam 8E0 920 931B
[ Dodano: 2017-01-15, 13:14 ]
inne zegary z anglika 8E0 920 981B jest to samo