[A6 C5 2.5TDI 180KM] Turbina włącza się od 3tys obrotów
[A6 C5 2.5TDI 180KM] Turbina włącza się od 3tys obrotów
Witam. Mam c5 1999r 2.5 180km. Jak na taka moc autko powinno rozpędzać się żwawo, ale różnice w przyspieszaniu czuć dopiero przy 3tys obrotów ( wciska w fotel ) chciałem się dowiedzieć co może być tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 06:13 przez Max1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozwiązanie problemu banalnie proste... PRZEPÂŁYWOMIERZ
! koledzy no myślałem że dacie rade....
Podjechałem do znajomego na komputer a tu błąd przepływki... wykasował...dalej to samo... zmienił przepływkę i ... kosmos ... nie wiedziałem ze moja mała ma -50% do mocy :P
Zakupiłem kontakt spray, wymyłem przepływkę... poprawa na 2 dni... Teraz tylko zakup nowej ori przepływki oraz filtra powietrza i autko będzie jak nowe
( może ma ktoś do sprzedania przepływkę do 2,5tdi 180km?? chętnie kupie!!)
Co do czyszczenia przepływki to nie radze nawet patrzeć zbyt długo lub ingerować papierem tudzież pędzelkiem w tą część ponieważ po takim zabiegu możecie kupić sobie nową...
Spryskać obficie kontakt sprayem.. przedmuchać sprężonym powietrzem... poczekać aż wyschnie... zamontować... cieszyć się z przyrostu mocy.. zakupić nową przepływkę ponieważ czyszczenie daje krótkotrwały efekt..tylko tyle..)

Podjechałem do znajomego na komputer a tu błąd przepływki... wykasował...dalej to samo... zmienił przepływkę i ... kosmos ... nie wiedziałem ze moja mała ma -50% do mocy :P
Zakupiłem kontakt spray, wymyłem przepływkę... poprawa na 2 dni... Teraz tylko zakup nowej ori przepływki oraz filtra powietrza i autko będzie jak nowe
( może ma ktoś do sprzedania przepływkę do 2,5tdi 180km?? chętnie kupie!!)
Co do czyszczenia przepływki to nie radze nawet patrzeć zbyt długo lub ingerować papierem tudzież pędzelkiem w tą część ponieważ po takim zabiegu możecie kupić sobie nową...
Spryskać obficie kontakt sprayem.. przedmuchać sprężonym powietrzem... poczekać aż wyschnie... zamontować... cieszyć się z przyrostu mocy.. zakupić nową przepływkę ponieważ czyszczenie daje krótkotrwały efekt..tylko tyle..)
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Sorki że się podpinam do tematu.
Ja mam podobny problem i jeszcze go nie rozwiązałem do końca, przepływomierz wymieniłem i dalej to samo - mała różnica w przyspieszeniu :roll:
a6-c5-25-tdi-afb-150-km-slabo-przyspies ... t27383.htm
Może ktoś zobaczy i coś podpowie
Sorki że się podpinam do tematu.
Ja mam podobny problem i jeszcze go nie rozwiązałem do końca, przepływomierz wymieniłem i dalej to samo - mała różnica w przyspieszeniu :roll:
a6-c5-25-tdi-afb-150-km-slabo-przyspies ... t27383.htm
Może ktoś zobaczy i coś podpowie