[a6 c5 2.5 tdi se]
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2.5 tdi se]
witam od jakiegos czasu mam problem z tempomatem tzn czasami dziala bez zarzutow a czasami nawet nie drgnie przy predkosci okolo 50km/h przyspiesza tak do okolo 80 lub 130 nie jest to zasada ale po jakims czasie poprostu staje w miejscu i jakby tego bylo malo predkosc spada nie pozostaje w miejscu pokasowalem wszystkie 2 predkosci jakie mozna sobie ustawic w komputerze sa skasowane zupelnie mimo wszystko nie moge podbic wiecej niz np 130km/h nawert jak predkosc sie utrzymuje jakis czas to np po wjezdziena jakas dziure tak mi sie zdazylo predkosc spadala a zaden asr lub abs sie nie zapalil przy utrcie przyczepnosci kol takze sam juz nie wiem i prosze Was o pomoc poniewaz jestem obecnie za granica i do konca nie jestem przekonany co do umiejetnosci tutejszych mechanikow i wolabym wiedziec co moze byc tego przyczyna zanim udam sie do garazu tylko po to aby uniknac niepotrzebnych kosztow bylem juz w jednym ale komputer ktory tam posiadali nie laczyl by sie z tempomatem prosze wiec o pomoc i z gory dziekuje
robert19790
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
bo tam nie ma sterownika tempomatu :mrgreen:robert19790 pisze:bylem juz w jednym ale komputer ktory tam posiadali nie laczyl by sie z tempomatem
ecu silnika pelni jego role,i tam go mozna sprawdzic w blokach pomiarowych (zdiagnozowac manetke czy dziala poprawnie)

allroad 3.0 ASB
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
-
- Forum Audi A6 / A7