Otóż sprawa wygląda tak. Zacznę od początku. Kupiłem A6 C5 1.9tdi AVF, później okazało się że to było 2.5 BDG.zaczelo się od tego że w zimę nie grzały wcale świece, prąd na nich pojawiał się na 1 sekundę, próbowałem odłączyć czujnik temperatury g62 wywaliło mi błędy że mam zwarcie do masy prawie na całym osprzęcie silnika (wszystkich czujnikach). To samo dzieje się jak próbuje połączyć się z klimatronikiem przez mini vag. Kolejna sprawa to że mam komputer od Passata 1.9 tdi AVF zamiast od audi i czy tak może być? Do tego wszystkiego CHECK mam wyłączony i nie pokazuje mi błędów. Szkoda mi gonić bo za dużo porobiłem w niej. Jestem że Słupska, może znacie tu kogoś kto by to ogarną.
A6 C5 - Swap 2.5 BDG na 1.9 AVF
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A6 C5 - Swap 2.5 BDG na 1.9 AVF
Witam serdecznie 

A6 C5 2003R 303000TYS
Otóż sprawa wygląda tak. Zacznę od początku. Kupiłem A6 C5 1.9tdi AVF, później okazało się że to było 2.5 BDG.zaczelo się od tego że w zimę nie grzały wcale świece, prąd na nich pojawiał się na 1 sekundę, próbowałem odłączyć czujnik temperatury g62 wywaliło mi błędy że mam zwarcie do masy prawie na całym osprzęcie silnika (wszystkich czujnikach). To samo dzieje się jak próbuje połączyć się z klimatronikiem przez mini vag. Kolejna sprawa to że mam komputer od Passata 1.9 tdi AVF zamiast od audi i czy tak może być? Do tego wszystkiego CHECK mam wyłączony i nie pokazuje mi błędów. Szkoda mi gonić bo za dużo porobiłem w niej. Jestem że Słupska, może znacie tu kogoś kto by to ogarną.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re: Swap 2.5 BDG na 1.9 AVF
ktoś to prostu zrobił metodą "kowala w stodole". wszystko jest do zrobienia i wyprostowania, ale najgorsze roboty są po "paproku". jak ktos na poczatku nie zrobił czegoś poprawnie, teraz najgorsza robota. poszukaj dobrze ogarniętego elektryka, któremu grupa VAG nie jest obca i ma z nią do czynienia na co dzień.
faktem jest tylko to, że nie każdy chcę się takiej naprawy podejmować, po nieudanym do końca "swap-ie".
faktem jest tylko to, że nie każdy chcę się takiej naprawy podejmować, po nieudanym do końca "swap-ie".
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
Jarowsc masz w 100% rację. Taka robota najgorsza po kimś. Szukanie igly w stogu siana. Sam jestem elektrykiem i jak mam poprawiać po kimś to mnie trafia

a co z tym komputerem? Różni się wyjściami na pinach?
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Dodam że silniczek ładnie pracuje jest moc i wgl.
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Dodam że silniczek ładnie pracuje jest moc i wgl.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
sterownik w zasadzie hardware-owo jest taki sam. różnica jest w sofcie i zawartości eeprom
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: A6 C5 - Swap 2.5 BDG na 1.9 AVF