Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Stukanie na wolnych obrotach [A6C5]

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
DANIEL111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Stukanie na wolnych obrotach [A6C5]

Post autor: DANIEL111 » 24 mar 2010, 19:53

Witam zanim wydam kase chciałbym namierzyć usterkę.
Problem polega na tym że po odpaleniu auta na wolnych obrotach słychać takie stukanie ale nie zawsze po dodaniu delikatnym gazu przestaje. Przestaje także jak jade i przy hamowaniu.
Jak naciskam na silnik to też jakby przestawało. Mechanik stwierdził że moze to być poduszka pod silnikiem. Ale nie wiem bo to nie sztuka kase wydać. Moze ma ktoś jakiś pomysł?
Postanowiłem napisać tutaj bo w ogólnym prawie nikt nie zagląda.Auto było podłączonepod kompa wyszły jakies drobne bledy z alarmem
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 21:42 przez DANIEL111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piast
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piast » 24 mar 2010, 21:46

Hej.Hmmm dziwne ze na kompie nie pokazolo bledow.Jak ja mialem rozwalona poduszke to na kompie pokazywalo blad.podczas rozruchu i gaszenia powinien wyskakiwac blad.Sprawdz jeszcze raz.

DANIEL111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DANIEL111 » 25 mar 2010, 19:56

Powiem szczerze że przy skanowaniu kompem auto nie było odpalone,
A jest jakaś różnica czy odpalone czy nie?

[ Dodano: 2010-03-28, 11:51 ]
Witam ponawiam pytanie czy jest jakaś różnica?

huanek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: huanek » 29 mar 2010, 13:25

Najlepiej wejdz pod auto i sprawdz sam. Ja mialem zerwana poduszke i kable tez i nic nie pokazywalo.pozdro

DANIEL111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DANIEL111 » 29 mar 2010, 18:13

Dięki Piotruś za odp. powiem szczerze że mam nadzieje że jest to właśnie wina poduszki bo jak nie to bedzie bardzo cięzko zidentyfikować problem.Po świętach postawie go na kanał.
Piotruś taki mechanik jak Ty przydałby się tutaj w Warszawie. Pozdr.

[ Dodano: 2010-04-01, 17:39 ]
Witam byłem dzisiaj u mechanika i stwierdził że te stuki nie są związane z silnikiem mechanicznie tylko gdzieś jakaś część lub karoseria dostaje wibracji od silnika i tak sie dzieje a znalezienie tego jest cieżkie. Mówił też że w audi czy VW jest to normalne tzn często sie tak dzieje. I nie wiem co ja mam teraz zrobić bo to stukanie doprowadza mnie do szału

limps221
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: limps221 » 31 sty 2012, 18:27

[ Dodano: 2010-04-01, 17:39 ]
Witam byłem dzisiaj u mechanika i stwierdził że te stuki nie są związane z silnikiem mechanicznie tylko gdzieś jakaś część lub karoseria dostaje wibracji od silnika i tak sie dzieje a znalezienie tego jest cieżkie. Mówił też że w audi czy VW jest to normalne tzn często sie tak dzieje. I nie wiem co ja mam teraz zrobić bo to stukanie doprowadza mnie do szału[/quote]

Witam
Kolego ja mam tez taki problem. teraz jak jest zimno to zwłaszcza teraz mi coś tam stuka z prawego nadkola. Jak otworze maske to nic nie słychac super dzwięk silnika . stuki słychać tylko jak się siedzi w środku to słychać bardzo no i jak sie wyjdzie z auta to słychac tez z prawej strony włsanie jak się schylić do koła to z nadkola tak słychać takie stukanie a właściwie takie tykanie. Nie wiem co to jest wogóle. A może to jest powiązane z tym że jak dobrze mu dam po garach to powyzej dwóch tyś obrotów strasznie mi buczy jak jest na biegu. a jak wyluzuje to sie robi cisza. i dokładnie z gtego samego miejsca tam gdzies słychac to buczenie.
jesli masz rozwiązanie swojego problemu to daj znać kolego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja