[A6 C5 2,5TDI 180KM FDW]Stuka w okolicy filtra powietrza
[A6 C5 2,5TDI 180KM FDW]Stuka w okolicy filtra powietrza
W trakcie jazdy nagłe głośne stukanie i delikatna wibracja samochodu. w trakcie zatrzymywania auto zgasło. Następnie zapaliłem, stuka nadal. Odpala normalnie, kontrolki w porządku, obroty ok. Stukanie dochodzi / takie odnoszę wrażenie/ z pod filtra powietrza. Licho nie śpi, przywiozłem go na lawecie. Odpala nadal bez problemu, jechać sie boję. Może ktoś ma jakieś sugestie, będę wdzieczny. Nawet jeśli sam nie zaradzę to chociaż będę wiedział o czym mówi mechanik
Ostatnio dwukrotnie zapowietrzył się, wymieniłem filtr paliwa i było ok. Aż do wczoraj
Ostatnio dwukrotnie zapowietrzył się, wymieniłem filtr paliwa i było ok. Aż do wczoraj
Ostatnio zmieniony 07 lis 2010, 18:06 przez zyta, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ja mam taki problem mianowicie dzisiaj zawracając na skrzyzowaniu przez przypadek podczas manewru wcisnełem guzik zmiany biegów na kierownicy i w tym momęcie sie przełączył na pół automa docisnełem gaz na 1 biegu do 4500 obrotów i wtedy sie dopiero przełączył na 2 bieg lecz podczas duzego cisnienia cos sie stało i zaczeło mi bardzo głosno stukac z filtra powietrza objaw taki jak by dziura w tłumiku szukałem przyczyny pół dnia niestety nic nie znalazłem lecz gdy przytkam mu wlot powietrza od kolektora ssącego stukanie zanika juz słyszałem ze moze spadł mi przewód od interculera ale to bede szukał po nowym roku dziwny obiaw gdyz auto odpala od strzała i nic komputer pokładowy nie pokazuje co to moze byc?
dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze to cos mniej skomplikowanego
jutro wam odpisze po podłączeniu do komputera co sie dzieje
[ Dodano: 2013-01-02, 20:59 ]
niestety mechanik załadował sobie windows 8 do komputera i niema sterowników do programu do diagnostyki auta wiec nadal nic niewiem:(
[ Dodano: 2013-01-03, 15:47 ]
Witam mieliscie racje wypadły dwie dzwigienki jetem totalnie załamany co mam robic wymienic tylko te dwie czy juz szykowac kilka tysiecy i jak wymienic zeby nie ruszyc rozrządu?:(

[ Dodano: 2013-01-02, 20:59 ]
niestety mechanik załadował sobie windows 8 do komputera i niema sterowników do programu do diagnostyki auta wiec nadal nic niewiem:(
[ Dodano: 2013-01-03, 15:47 ]
Witam mieliscie racje wypadły dwie dzwigienki jetem totalnie załamany co mam robic wymienic tylko te dwie czy juz szykowac kilka tysiecy i jak wymienic zeby nie ruszyc rozrządu?:(
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam,
tak jak w temacie słysze stuki w okolicy filtra powietrza dokładnie wewnątrz,dzwiek ma taki odgłos jakby powietrze waliło do filtra(bu bu bu) . Jaka może być tego przyczyna?
tak jak w temacie słysze stuki w okolicy filtra powietrza dokładnie wewnątrz,dzwiek ma taki odgłos jakby powietrze waliło do filtra(bu bu bu) . Jaka może być tego przyczyna?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 16:11 przez matomen, łącznie zmieniany 1 raz.