[2.5 tdi akn] stopień ciśnienia sprężania
- D@mi@n 2.8
- Forum Audi A6 / A7
[2.5 tdi akn] stopień ciśnienia sprężania
Mechanik mi mierzył sprężanie i pokazało mu 35 na wszystkich garach. to dobre jest czy nia bardzo??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Eeeee....35 czego.....jednostki?
Nie mam doświadczenia ale to powinno być w granicach 19 do 20 atm /bar(np.źródło Auto Centrum) http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... 150km.html (jeżeli przyjąć że bar=atm-choć do końca tak nie jest). Z powyższego wynika ze masz Perpetum Mobile :shock: . Powiem ci że wielki znak zapytania......także z toba będę czekał na inne opinie. Pozdrawiam :roll:
P.s.: Myślę że mechanik coś popieprzył....
Nie mam doświadczenia ale to powinno być w granicach 19 do 20 atm /bar(np.źródło Auto Centrum) http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... 150km.html (jeżeli przyjąć że bar=atm-choć do końca tak nie jest). Z powyższego wynika ze masz Perpetum Mobile :shock: . Powiem ci że wielki znak zapytania......także z toba będę czekał na inne opinie. Pozdrawiam :roll:
P.s.: Myślę że mechanik coś popieprzył....
TO tylko się cieszyć przy takiej kompresji przy -20 powinien zapalać bez świec.
Jeśli chodzi o ciśnienie sprężania w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa to odkąd pamiętam to 24bary min,36 bary max,ważne by było równe.Jeżeli jest zbyt wysokie ciśnienie sprężania to cierpią korbowody,panewki itd.wtedy zakłada się grubszą uszczelkę pod głowę.
Jeśli chodzi o ciśnienie sprężania w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa to odkąd pamiętam to 24bary min,36 bary max,ważne by było równe.Jeżeli jest zbyt wysokie ciśnienie sprężania to cierpią korbowody,panewki itd.wtedy zakłada się grubszą uszczelkę pod głowę.
- D@mi@n 2.8
- Forum Audi A6 / A7