Witam.zdiagnozowałem samochód i wyskoczył mi błąd 01268 nastawnik dawki zawór n146. samochód zaprowadziłem do DIESEL SERWIS w olsztynie (podobno bardzo dobry) i po tamtejszej diagnozie powiedziano mi że jest to sterownik i regeneracja kosztować bedzie 1000zł (nowy sterownik z całym osprzętem 1800zł) tylko powiedzieli mi że nie wiadomo czy samochód odpali bo jeszcze popsuty jest ten zawór. orientujecie sie może ile kosztować będzie naprawa tego zaworu? kierownik serwisu powiedział mi że bierze na siebie odpowiedzialnosc i zrobi sterownik a gdy nie dopali to zrobi zawór ale pieniedzy za sterownik juz nie wezmie. tylko żeby sie nie okazało że ten zawór bedzie droższy od sterownika lub całej pompy...
pozdro
[A6 C5 2.5 TDI] sterownik pompy
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2.5 TDI] sterownik pompy
Ostatnio zmieniony 12 cze 2009, 14:55 przez gutowski88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja zapłaciłem za naprawe sterownika 400 zł :shock:
Uważam że i tak to jest dużo
za naprawe płytki
Za regeneracje całej pompy mozesz zapłacic w granicach od 1500 do 3 tys bo takie sie tu kwoty przewijały od userów którzy juz to robili tak więc zastanow się.
Nowe pompy widuje się na allegro po 4000 tys.
[ Dodano: 2009-06-12, 19:56 ]
Zobacz tu warsztat-pompa-wtryskowa-vp44-vt4022.htm
Uważam że i tak to jest dużo

Za regeneracje całej pompy mozesz zapłacic w granicach od 1500 do 3 tys bo takie sie tu kwoty przewijały od userów którzy juz to robili tak więc zastanow się.
Nowe pompy widuje się na allegro po 4000 tys.
[ Dodano: 2009-06-12, 19:56 ]
Zobacz tu warsztat-pompa-wtryskowa-vp44-vt4022.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
jesli chodzi o sterownik to byłem przygotowany do takich kosztów.tylko chodzi mi o to ile moze kosztować naprawa tego zaworu.
pomyslałem tez kiedys zeby wyciągnąc pompe dac do regeneracji i włożyc spowrotem, ale po konsultacji z kilkoma osobami stwierdziłem że dam do serwisu bo tutejsi mechanicy mogą spartolic robote.
pomyslałem tez kiedys zeby wyciągnąc pompe dac do regeneracji i włożyc spowrotem, ale po konsultacji z kilkoma osobami stwierdziłem że dam do serwisu bo tutejsi mechanicy mogą spartolic robote.