Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z ponownym odpaleniem.

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
piter

[A6 C5] Problem z ponownym odpaleniem.

Post autor: piter » 02 sty 2009, 17:50

Witam wszystkich. Mam pewien problem z odpalaniem auta. Po całonocnym staniu auta podczas mrozu nie mam problemu z odpaleniem. Kontrolka świec gasnie po około 6 sek i auto odpala od razu. Problem jest wtedy gdy przejade jakiś tam odcinek ale nie zagrzeję jeszcze silnika. Jeśli wówczas zgaszę auto i po chwili bedę chciał ponownie odpalić muszę już dość długo kręcić pomimo że np 5 min temu jeszcze silnik pracował. Jeśli sie zagrzeje choć trochę to przy ponownym odpalaniu nie ma żadnych problemów. Może ktoś się spotkał z czymś takim?

Awatar użytkownika
ralf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ralf » 13 sty 2009, 21:17

elo. miałem taki sam problem, jak sie okazalo to padl sterownik na pompie wtryskowej. palil coraz gorzej az wkoncu wogole nie odpalil, sterownik zregenerowali (700zł) i teraz pali normalnie. powodzenia
ralf

Awatar użytkownika
ArturD
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ArturD » 13 sty 2009, 21:23

No to tania regeneracja to niejest. Ale wazne ze fura znow diala.

Awatar użytkownika
ralf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ralf » 13 sty 2009, 21:30

ArturD pisze:No to tania regeneracja to niejest. Ale wazne ze fura znow diala.

dobrze ze tylko sterowniki na pompie padly, bo jak by mi padla pompa wtryskowa to nawet nie mysle (koszt kurewsko wysoki hehe)
ralf

piter

Post autor: piter » 13 sty 2009, 22:58

Panowie ale jak napisalem, rano po calonocnym staniu samochodu nie ma problemow z odpaleniem. Czy ten sterownik nie powinien miec wplywu rowniez podczas pierwszego odpalania? Autko odpala normalnie i nie pogarsza sie tylko jak go nie zagrzeje za dlugo przed wylaczeniem wtedy sa problemy.

bardor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bardor » 16 sty 2009, 12:26

jezeli masz mozliwosc podepnik pod VAg i sprawdz jakie masz bledy moze cos kompouter zapisal! w ciemno nic nie zmieniaj i tutaj nie mozna gdybac bo wymiana czego kolwiek jest kosztowna no chyba ze Cie na to stac ! :D

majek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: majek82 » 16 sty 2009, 15:24

ja bym spróbował odpiąć wtedy czujnik temp. i zobaczyć czy tak samo bedzie,pozdrawiam

Awatar użytkownika
ralf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ralf » 17 sty 2009, 20:46

bardor pisze:jezeli masz mozliwosc podepnik pod VAg i sprawdz jakie masz bledy moze cos kompouter zapisal! w ciemno nic nie zmieniaj i tutaj nie mozna gdybac bo wymiana czego kolwiek jest kosztowna no chyba ze Cie na to stac ! :D
w moim przypadku sprawdzilem wszystko i nic a po podpieciu do VAg nie wykryto zadnych bledow. i jak sie okazalo to padl sterownik pompy wtryskowej
ralf

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja