Witam wszystkich klubowiczów mam problem byłem dzisiaj na jezdzie testowej. Podczas pierwszej przejazdzki nie bylo zadnych problemow wrocilismy pod dom zgasilismy samochod i poszilismy podpisywac umowe. Po podpisaniu odpalam samochod i jest problem takiego typu samochod dlugo kreci wiec pojechalismy na jeszcze jedna jazde probna i przy niskich obrotach nie bylo problemu ale jak zaczynam sie rozpedzac i silnik zaczyna sie dlawic wiec podjechlismy jeszcze do mechanika. Rozebralismy filtr w filtrze nie bylo benzyny znaczy byla ale bardzo malo oprocz tego rope podawalo z powietrzem i slabe cisnienie bylo. Mi wydaje mi się ze to jest problem z zapowietrzeniem sie silnika ale nie jestem fachowcem mozliwe ze wy sie bardziej znacie i mi jakos doradzicie. Dodam jeszcze ze auto jest z 2002r z 2.5l silnikiem wraz z automatyczna skrzynia biegów. Samochód ma przebieg 230tys km.
P.S Licze na szybka i wmiare sprecyzoana odpowiedz
Pozdrawiam Dawid
[A6 C5 2.5l 180km Quattro] Problem z drganiami i dławieniem.
Piotruś - Jest tak jak piszesz czyli nawet po uruchomieniu silnika paliwo wciąż jest wymieszane z powietrzem.
[ Dodano: 2009-03-17, 22:08 ]
Dzwonilem dzisiaj do osoby ktora sprzedaje mi ten samochod powiedzial mi ze byly bledy w komputerze zwiazane z wtryskami i ze je wymieni itd... Kurcze wszystko wydaje mi sie podejzane mysle ze facet cos kreci poniwaz juz 2 dni naprawiaja ta usterke i przez caly czas jest jakis problem z tym samochodem... Co Wy o tym myslicie :?: Myslicie ze dalej mam te auto kupowac :?: Bo niechce sie wpakowac w jakies bagno :-? Tu macie linka do tego samochodu http://moto.allegro.pl/item581143065_au ... owana.html
[ Dodano: 2009-03-17, 22:08 ]
Dzwonilem dzisiaj do osoby ktora sprzedaje mi ten samochod powiedzial mi ze byly bledy w komputerze zwiazane z wtryskami i ze je wymieni itd... Kurcze wszystko wydaje mi sie podejzane mysle ze facet cos kreci poniwaz juz 2 dni naprawiaja ta usterke i przez caly czas jest jakis problem z tym samochodem... Co Wy o tym myslicie :?: Myslicie ze dalej mam te auto kupowac :?: Bo niechce sie wpakowac w jakies bagno :-? Tu macie linka do tego samochodu http://moto.allegro.pl/item581143065_au ... owana.html