[ AFN 1.9 110 KM] Powietrze w ukladzie paliwowym!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFN 1.9 110 KM] Powietrze w ukladzie paliwowym!!!!
Witam potrzebuje pomocy!! w ukladzie paliwowym caly czas idzie powietrze razem z paliwem w oststnim wezu doprowadzajacym paliwo do pompy, filtr paliwa juz wymienilem i dalej to samo, od strony zbiornika nie pokazuje sie zadne powietrze dopiero za filtrem. Odkrecalem ten plastikowy krociec ze splywu z nadmiaru i powrotu do zbiornika na uchwycie filtra i w filtrze nie widac zeby bylo paliwo zalewalem go wiele razy i zawsze jest pusty po odpaleniu przewody tez sa wszystkie szczelne wymienione na przezroczyste, czy wie ktos moze co jeszcze moge sprawdzic lub zrobic
? bo juz niewiem za co sie mam brac!! a i ciezko mi odpala, tak jak by chcial zapalic ale nie umi sie dostac na wolne obroty trzeba go krecic z pol godziny w ujemnych temperaturach

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Witam
Sprawdz na filtrze paliwowym,jest śrubka bodajże dziesiatka,pod tą śrubą powinna być uszczelka miedziana jak jej nie ma lub jest już stara powietrze się dostje tą drogą. U mnie siedzieliśmy przy B4 całą noc i po wypiciu krzynki rozum rozjasniło[koszt uszczelki 30 gr.Co do odpalania musisz najpierw zrobić to powietrze a następnie sprawdz świece żarowe 90% to jest wina odpalania w minusowe temp.
Pozdrawiam i szerokości
Sprawdz na filtrze paliwowym,jest śrubka bodajże dziesiatka,pod tą śrubą powinna być uszczelka miedziana jak jej nie ma lub jest już stara powietrze się dostje tą drogą. U mnie siedzieliśmy przy B4 całą noc i po wypiciu krzynki rozum rozjasniło[koszt uszczelki 30 gr.Co do odpalania musisz najpierw zrobić to powietrze a następnie sprawdz świece żarowe 90% to jest wina odpalania w minusowe temp.

Pozdrawiam i szerokości