Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ AFN 1.9 110 KM] Powietrze w ukladzie paliwowym!!!!

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
hugosanczez
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFN 1.9 110 KM] Powietrze w ukladzie paliwowym!!!!

Post autor: hugosanczez » 10 gru 2012, 23:46

Witam potrzebuje pomocy!! w ukladzie paliwowym caly czas idzie powietrze razem z paliwem w oststnim wezu doprowadzajacym paliwo do pompy, filtr paliwa juz wymienilem i dalej to samo, od strony zbiornika nie pokazuje sie zadne powietrze dopiero za filtrem. Odkrecalem ten plastikowy krociec ze splywu z nadmiaru i powrotu do zbiornika na uchwycie filtra i w filtrze nie widac zeby bylo paliwo zalewalem go wiele razy i zawsze jest pusty po odpaleniu przewody tez sa wszystkie szczelne wymienione na przezroczyste, czy wie ktos moze co jeszcze moge sprawdzic lub zrobic ??? bo juz niewiem za co sie mam brac!! a i ciezko mi odpala, tak jak by chcial zapalic ale nie umi sie dostac na wolne obroty trzeba go krecic z pol godziny w ujemnych temperaturach

Auris1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbyszek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Auris1986 » 11 gru 2012, 09:00

Witam
Sprawdz na filtrze paliwowym,jest śrubka bodajże dziesiatka,pod tą śrubą powinna być uszczelka miedziana jak jej nie ma lub jest już stara powietrze się dostje tą drogą. U mnie siedzieliśmy przy B4 całą noc i po wypiciu krzynki rozum rozjasniło[koszt uszczelki 30 gr.Co do odpalania musisz najpierw zrobić to powietrze a następnie sprawdz świece żarowe 90% to jest wina odpalania w minusowe temp. <luzik>
Pozdrawiam i szerokości

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl