Witam,
poszukuje od kilku godzin róznicy między pompami w 2.5 TDI 059 130 106
ma ktoś taką wiedzę czy informacje czym się różnią oznaczone np. ...106E, B czy L?
Z tego co wyczytałem różnica jest między sterownikami ale czy różnią się czym na dole w mechanicznej części pompy?
Ja mam AKE i w/g informacji w Etka powinienem mieć 106E (i taki mam podobno sterownik) a dół pompy od 106B.
Pompa mi padła i pompiarz mówi że to nie będzie gadało wspólnym językiem...
[ AKE 2.5 180 KM] Porownanie pomp vp44
różnią się głownie elektroniką wewnątrz mechanicznie niektóre też i są mniej wydajne, wizualnie raczej niczym się nie różnią
pompiarz dobrze ci powiedział że się to nie dogada jak sobie o tak podepniesz cokolwiek, chociaż teżnie do końca ma rację, skoro elektronike masz 106E to szukasz pompy 106E bo ta właśnie elektronika jest zgrana z ECU czyli komputerem który steruje silnikiem, jak dół pompy masz inny to znaczy że ktoś już się bawił, elektronika jest wymienna, więc pewnie komuś poleciał dół pompy bo się np zatarł tłoczek to znalazł używany dół, a elektronike zostawił, tylko ty musisz być na 100% pewien że masz 106E
w sumie to nie ma problemu żeby kupić pompe np z oznaczeniem 106 B czy L podepniesz i ci auto nie odpali, ale jak wprowadzisz go w trym immo off i zrobisz adaptacje takiej pompy to też będzie chodzić, więcej info o adaptacji pompy znajdziesz w szukajce google np wystarczy że podasz hasło adaptacja pompy 2.5 tdi v6 lub adaptacja pompy vp44 i tadam wyskoczy ci gotowy przepis na taki zabieg, ale lepiej gdy wszystko jest jednakowe więc jak masz elektronike z literką "E" to szuakj takiej pompy jak nie znajdziesz to się ratuj inną + adaptacja, ważna rzecz jak się będziesz ratował inną pompą to szukaj od AKE, pompy od AKN i AFB są mniej wydajne
pompiarz dobrze ci powiedział że się to nie dogada jak sobie o tak podepniesz cokolwiek, chociaż teżnie do końca ma rację, skoro elektronike masz 106E to szukasz pompy 106E bo ta właśnie elektronika jest zgrana z ECU czyli komputerem który steruje silnikiem, jak dół pompy masz inny to znaczy że ktoś już się bawił, elektronika jest wymienna, więc pewnie komuś poleciał dół pompy bo się np zatarł tłoczek to znalazł używany dół, a elektronike zostawił, tylko ty musisz być na 100% pewien że masz 106E
w sumie to nie ma problemu żeby kupić pompe np z oznaczeniem 106 B czy L podepniesz i ci auto nie odpali, ale jak wprowadzisz go w trym immo off i zrobisz adaptacje takiej pompy to też będzie chodzić, więcej info o adaptacji pompy znajdziesz w szukajce google np wystarczy że podasz hasło adaptacja pompy 2.5 tdi v6 lub adaptacja pompy vp44 i tadam wyskoczy ci gotowy przepis na taki zabieg, ale lepiej gdy wszystko jest jednakowe więc jak masz elektronike z literką "E" to szuakj takiej pompy jak nie znajdziesz to się ratuj inną + adaptacja, ważna rzecz jak się będziesz ratował inną pompą to szukaj od AKE, pompy od AKN i AFB są mniej wydajne
jeśli nie odpowiadam/nie odpisuje długo znaczy że mnie nie ma w kraju i nie mam czasu, co robić ? cierpliwie czekać
ETKA pompe z literką D,B oraz C widzi jako pompa od silników AFB i AKN czyli 150 km, skoro ktoś wpakował elektronike z literką E czyli pompa AKE musiałem strzelić w dziesiątkę że ktoś po taniości naprawiał samochód i 2 pomp zrobił 1 dlatego masz taki numer, ETKA 2.5 TDI AKE z roku 2000 widzi że tam ma być pompa z literką E więc ładuj tam własnie taką, ewentualnie tak jak ci pisałem wcześniej, muszę cie niestety "pocieszyć" że skoro masz dół pompy z literką B czyli wychodzi na to że silnik AKN no to masz słabszą pompę w sensie mniej wydajną różni się tym że pompa od AKE ma 3 tłoczki i jest wydajniejsza natomiast AKN ma tylko 2, więc się różnią mechanicznie w środku, natomiast elektronike z jednej do 2 przełożysz zresztą czego masz przykład u siebie
jeśli nie odpowiadam/nie odpisuje długo znaczy że mnie nie ma w kraju i nie mam czasu, co robić ? cierpliwie czekać
ok, dzięki za info, chodziło mi o to czym się dokładnie różnią.
robiłem sekcje zwłok dołu mojej pompy (znalazłem tylko tłoczek na moje oko) i w korpusie z 106B mam 3 tłoczki na wysokim ciśnieniu a na małym 4 łopatki, może ktoś przełożył bebechy bo korpus się rozleciał.
Oddałem całą pompę do regeneracji i czekam co mi specjaliści powiedzą...
robiłem sekcje zwłok dołu mojej pompy (znalazłem tylko tłoczek na moje oko) i w korpusie z 106B mam 3 tłoczki na wysokim ciśnieniu a na małym 4 łopatki, może ktoś przełożył bebechy bo korpus się rozleciał.
Oddałem całą pompę do regeneracji i czekam co mi specjaliści powiedzą...