Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.5 Tdi] Pompa wtryskowa

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Johnny_88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 2.5 Tdi] Pompa wtryskowa

Post autor: Johnny_88 » 23 sie 2011, 13:00

O problemie z odpalaniem pisałem na innych postach i wasze Panowie proroctwa się spełniły...wczoraj będąc nad zalewem nie mogłem już odpalić Audicy...oczywiście laweta mechanik i te sprawy była pozna pora więc z diagnozą czekałem do dzisiaj... No i dowiaduje się dzisiaj że to pompa wtryskowa... Panowie ile kosztuje regeneracja pompy, bo mechanik krzyczy coś o 2500 a ile nówka sztuka (chociaż boje się wiedzieć ;) ) I jeszcze Panowie chciałbym się dowiedzieć ile po regeneracji wynosi żywotność pompy...?

michul
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michul » 23 sie 2011, 14:43

nowka 12 tys:o
Moze to pompa ale..mialem tak samo tzn dalej tak mam ,ze auto ciezko pali
i wkoncu nie chcialo odpalic! Tez padla diagnoza pompa ale okazalo sie ,ze jest przetarty kabelek na czujniku na wtrysku sterujacym, po wymianie auto dalej ciezko pali ale odpala zawsze! Z braku czasu nie moge ustawic kata ktory prawdopodobnie jest przyczyna ciezkiego odpalania.
Podepnij pod vaga zrob logi sprawdz kat wtrysku.
Nie ma co juz wykonywac wyroku!
A tak w ogole na jakiej podstawie mechanik ocenil ,ze to pompa?
Regenracja pompy w serwisie bosha 2500zl
zywotnosc? jak bedziesz dbal czyli lal dobre paliwo nie jezdzil na rezerwie itd to mysle ,ze grubo ponad 200tys zrobisz

Johnny_88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Johnny_88 » 23 sie 2011, 15:23

Auto było podpięte pod VAGa... nie znam się na mechanice samochodowej ale facetowi co powierzyłem auto raczej ufam bo opinie ma dobrą... Z ceną nówki to mnie zatkało ale regeneracja jednak się zgadza... Bosha serwis mam na miejscu więc raczej powinno być dobrze...Dzięki za informacje... :) <okok>

Grzegorz1978
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Grzegorz1978 » 24 sie 2011, 10:11

nówki można taniej dostać, choć cena i tak czy tak jest masakryczna, można sprawdzić np tutaj - pompa wtryskowa A6

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 24 sie 2011, 21:16

Johnny_88, a czy sprobowales poszukac na forum odpowiedzi? nie jestes pierwsza osoba, ktorej padla pompa wiec i tematow jest sporo.

prosze, uzyj opcji szukaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja