[ AFN 1.9 110 KM] Pomozcie bo niewiem co robic nieodpala
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
kolego odpinasz przewod gumowy od filtra ktory idzie do pompy i tym przewodem na krotko, dobrze jak bys mial taka reczna pompke tzw. gruszka, ona kosztuje z 30zł na cpn mozesz taka kupic albo w jakims markecie, podlanczasz ja pod przewod paliwowy do pompy i pompujesz nia paliwo, bardzo dobry sprzecik.
ta pompka wyglada tak:
http://allegro.pl/reczna-pompka-paliwa- ... 90744.html
ta pompka wyglada tak:
http://allegro.pl/reczna-pompka-paliwa- ... 90744.html
Ostatnio zmieniony 15 lut 2012, 20:25 przez szczygiel189, łącznie zmieniany 1 raz.
Było:
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G
Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G
Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS
Na zdjeciu ci zaznaczylem ktory przeod podpinasz pod kanister zaraz przy pompie lub dalej przy filtrze odkrecasz opaski i juz.
Ja bym zaczal od odpowietrzenia na wtryskach bo jak grzales w garazu to pewnie nic nie jest zamarzniete a mrozow niema za wielkich <u mnie -2> A i zaden kompresor ci nie potrzebny.
Potrzebujesz drugiej osoby , klucza 17,srubokreta ewentualnie male opaski bo tam na przewodzie sa jednorazowe.
![Obrazek]()
Ja bym zaczal od odpowietrzenia na wtryskach bo jak grzales w garazu to pewnie nic nie jest zamarzniete a mrozow niema za wielkich <u mnie -2> A i zaden kompresor ci nie potrzebny.
Potrzebujesz drugiej osoby , klucza 17,srubokreta ewentualnie male opaski bo tam na przewodzie sa jednorazowe.
Jesli pomoglem wcisnij Pomógł 

Tak te nakretki w kuleczku,robisz tak.Najpierw je lekko luzujesz minimalnie zeby potem sie nie szarpac.Kolega wsiada do auta kreci rozrusznikiem ty w tym czasie popuszczasz okolo 1 obrotu te nakretki z wtryskow i jak zacznie leciec ropa to zakrecasz.Rozrusznik musi krecic caly czas.Potem nastepny wtrysk przy tym 2 powinien odpalic.
Ja ostatnio przypadkowo zapowietrzylem pompe i zadnego problemu z odpowietrzeniem nie bylo odpalil przy 2 wtrysku po odpowietrzeniu.
![Obrazek]()
Ja ostatnio przypadkowo zapowietrzylem pompe i zadnego problemu z odpowietrzeniem nie bylo odpalil przy 2 wtrysku po odpowietrzeniu.
Jesli pomoglem wcisnij Pomógł 

-
- Forum Audi A6 / A7