[ AFB 2.5 150 KM] Po wymianie rozrządu brak mocy.
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFB 2.5 150 KM] Po wymianie rozrządu brak mocy.
Witajcie, mam taki problem z moim do tej pory niezawodnym AFB w a6 c5 sedan, ośka, tiptronic, 99r. Oddałem ostatnio autko na wymiane rozrządu(komplet Bosch+pompa wody i termostat) a do tego wymieniałem chyba wszystkie rolki, łozyska(alternatora, komprersora klimy itp.) i paski w przedniej czesci silnika+Koło pasowe i łozysko podstawy wiskozy. czyli chyba wszystko co sie powinno wymienic. i... pojezdziłem autkiem 80km, chodziło normalnie, a teraz... trzebaby było je pchac pod górke, bo nie moze sie uciągnac na 3. Nie zdązyłem zrobic logow, a mechanicy trzymają je tydzien i nie mają pojecia co jest grane. Jakie waszym zdaniem mogły by byc przyczyny tych jaj? dzwiek silnika normalny, VP44 po remoncie, delikatne problemy z turbo i EGR. rozrząd robiony podobno na blokadach. nigdy nie mialem zastrzezen do tego warsztatu, ale ewidentnie cos spieprzyli :c I tu pytanie co im nie wyszło waszym zdaniem?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
pasowało by wiedzieć jakie błędy w ECU wyskoczyły ,może być źle ustawiony kąt wtrysku (to bym pierwsze spr.) może jakiś wężyk od podciśnień spadł ,sparciał i pękł , albo przepływka ,albo czujnik ciśnienia doładowania . no ale pasowało by z kompem usiąść i posprawdzać .
Audi A6 C5 2.5TDI
Audi A6 C5 4.2 ASG
Audi A4B6 1.9 tdi
Audi A6 C5 4.2 ASG
Audi A4B6 1.9 tdi
-
- Forum Audi A6 / A7
Odebrałem dzis samochód, moc wróciła-kosztów przybyło. Pękło kolanko od podcisnienia, dziwnym niefartem zgrało sie to z tą robotą. Prawdopodobnie przez to zakonczyła swój żywot turbina, która z reszta i tak byla do regenracji. teraz swiszczy i dzwoni niemiłosiernie:c Ojj po taniosci 2.5TDi nie poserwisujesz... w jeden miesiąc poł wartosci furki trzeba doinwestowac.